25 Aralık 2007 Salı

BAYRAMDÖNÜŞÜ

Bir bayramı da hayırlısıyla geçirdik kazasız belasız. Üzerimizdeki tatil sersemliği henüz geçmiş değil sayfalardan belli:) Şöyle bir silkelenmek gerek farkında herkes sanırım ama elden gelmiyor:) Bayram da bırak dinlemeyi sanki daha da yoruldum ben. Var mı aranızda aynı durumda olan. Varsa ses versin lütfen:) Hal böyle olunca haftanın ilk günü akşam sekizden uyuvermişim ben. Halbuki nasıl özledim her birinizi. Şöyle bir göz attım herkese merak etmeyin. Sabah sabah aldım güzel haberimi de:) Sevgili kakaolu yepisyeni bir hamiş olarak dönmüş bayramdan:) Çok sevindim valla. Duymayanlara da ben duyurmuş olayım. Bak yine karguş burguş yazı yazıyorum. Bir ordan bir ordan alıyorum cümleleri. Arkadaşlar inanın atamadım üzerimden semeliği:)Alttan alın azıcık ne olur ki? Tamam şimdi bayramımızı kısa özet şeklinde geçivereyim sizlere.

Arife günü saat iki2ye kadar işyerindeydim. İşten çıkar çıkmaz eve koşup göstermelik bir bayram temizliği yaptım:) Akşam ablam geldi. Ben yine coştum ve harika bir sofra hazırladım. Hepimiz yorgun olunca bir de üzerine o kadar yemek yiyince üzüm tanesi gibi döküldük her bir yana:) Herkes bir yatağa attı kendini ve atış o atış uyuverdi.

Sabah saat yedi gibi kalkıp güzel bir kahvaltı yaptık ve kurbanımızı kesmeye gittik. Koyunumuzu aldığımız yerde kesim yapıldığı için herkes sıraya girmişti. Orda o koyunların halini görünce sevap mı kazanıyoruz yoksa günah mı işliyoruz diye düşünmeden edemedim. Ben bakamadım zaten hiç birine. Vicdanım sızlamadı desem yalan söylemiş olurum. Neyse Allah kabul etsin herkesin kurbanını. Kesim işi bittikten sonra direk annemlere geçtik. Dağıtma işlemini de bitirdikten sonra üzerimizi giyinip kayınvalidemlerden başlamak üzere bayramlaşma faslına geçtik.

İkinci gün akşamı teyzem kadar sevdiğim komşumuzun oğlunun düğününe katıldık. Bol bol oynayıp kurtlarımızı döktük.

Üçüncü gün sabah tıpış tıpış işyerine geldim ve öğlene kadar çalıştım. Eşim de çalıştığı için fazla zorlanmadım. İşyerinden de direk annemlere geçtim ve akşama kadar orada kaldım. Akşam Erkuş2un arkadaşına yemeğe gideceğimiz için eve geçip hazırlık yaptım. Mevsim salatası, ezme ve yoğurtlu kırmızıbiber hazırladım. Resimleri çekemedim çünkü zaman çok kısıtlıydıJ Başka zamana artık. Erkuş’un arkadaşı karısından daha becerikli. Harika yemekler yapıyor. Hal böyle olunca bize hiçbir şey elletmedi. Hoş zaten eşi bir şeyi elleme taraftarı değildiJ Dedikodu yapmayayım şimdi şurada ama bu kadar olmaz yani. Bu cümleden anlayın artık. Neyse etler için harika bir sos hazırladı ve etler mükemmel oldu. Mutlaka deneyin. Sarımsak, biber salçası, kimyon, karabiber, kekik ve acı biberi havanda iyice ezdi. Üzerine süt ekledi ve etleri bu sosta bekletti. En az yarım saat olmalıymış ama ne kadar uzun beklerse o kadar iyi olurmuş. Erkuş ve arkadaşı birde yemeğin yanında iki kadeh bir şeyler içelim deyince iş değişti ve orada kaldık.

Sabahta kahvaltıdan sonra Adana’ya gezmeye gittik. Alışveriş merkezlerini gezdik. Her yer ışıl ışıl o kadar güzeldi ki bayıldım. Akşam da beraber yemek yiyip evlerimize dağıldık.

Şimdi özetten de anlayacağınız gibi buna tatil denir mi? Ben çalışırken hiç bu kadar gezmiyorum ki:) İşten evime gidiyorum. Şaka bir yana her günümüz böyle koşuşturma ve bayram tadında geçer inşallah. Nice nice bayramlar görürüz sevdiklerimizle birlikte. Özet dedim ama yine abarttım sanırım. Tamam durdurdum kendimi. Hoşçakalın ve öpüldünüz.

11 yorum:

Tijen dedi ki...

Berfin'ciğim,
Sağ salim gelmek, yuvaya dönmek...
Daha ne olsun?

berfin dedi ki...

tijen'im
haklısın daha ne olsun:)sağlıklı olayım ölüm ayrılık olmasın başka dilediğim birşey yok.
bu arada canım acayip elmalı pasta çekti:)öptüm seni.

Mutluveumutlu dedi ki...

Arkadaşım bayramın koşuşturmacalı ve bir o kadarda güzel geçmiş. gezmeler, yemekler daha ne olsun. Ama bizim gibi yoğun çalışan insanlara çok gezmekte yaramıyor haklısın :)
Seninde dediğin gibi her bayramınız böle geçsin inşallah.
Öpüyorum çok

anemon dedi ki...

blogtaki durgun luk konusnda haklsısın canım

silkelenmek lazım kimsler yok tadı cıkmıyor yavv bend eöyleyim gerci ne güzel her günün böyle bayram tadında gecsin canım

etler o sekilde çok güzel oluyor birde şişe takılırsa hımhım süper

dedikodu olcak ama öyle evine giitğim ve o sekilde davranan insanlara uyuzn oluyorum ne var sanki bir güler yüz bir candan tavır bu kadarmı zor dur misfir ayolö insanın karsısındakinden beklediği baska ne olabilirki
birde bazıları kensini görmez o geldğinde güler yüzx bekelr öyleleride var

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canımcım, koşuşturmalı bir bayram geçirmişsin.Valla ben pek koşuşturmadım.Bol bol dinlendim diyebilirim. Şehir dışındaydık zaten yazlık evde(Sizin oralarda:))Bayramın son günüde eve döndüm. O gün işte en güzeliydi bayramın:) Sen anladın:) Öyle işte. İnşallah nice mutlu bayramlar geçiririz sevdiklerimizle beraber. Öptüm kocaman.

Unknown dedi ki...

İŞTE BAYRAM MI BAYRAM BEN SEVMİYORUM BAYRAMLARI AMA SENİN KİDE FENA GEÇMEMİŞ HANİ..

berfin dedi ki...

mutlu'm
güzeldi allaha şükür.ama dediğin gibi çok gezmek yaramıyor:)canım hepimizin günleri böyle güzel geçsin:)

berfin dedi ki...

civciv'im
evet şişe dizdi sonra birde:)valla haklsın dedikodu gibi olmasın ama kadın güleryüzlü ama allah için yerinden kalktğı yok.bişey beklediğimizden değil ama suyu bile istemeye utanıyoruz:)ve haklsn böylerleri birde evine gelince güleryüz bekler.ne diyim.herkesin bir huyu var demek.

berfin dedi ki...

muhabbetim çiçeğim
ben anladım merak etme:)ama buralara gelipte aramazsın ha darldım bak:)umarım sevincin hiç bitmez.eee nediyeyim aşk olsuuunnnnnn ozaman:)anladın sen:)

berfin dedi ki...

elçin'im bayramlar çocukken mi güzeldi ne:)ama fena değildi işte tek derdim yorgunluktu.bunada şükür:)

berfin dedi ki...

kızlar öpüyorum sizleriiiiiii:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails