10 Aralık 2007 Pazartesi

"Mutfaktayım"


Koskoca dört gündür ortalarda yokum. Çok uzun geldi yahu. Gelir gelmez kendi sayfamdan önce sizlerin sayfalarına koştum. Sevindim, şaşırdım, mutlu oldum. Her sayfada hissettiği ortak duygu özlemdi. Hepinizi özlemişim yahu:) Niye yazamadım derseniz hafta sonu annamelerde kalıdğmız için bilgisayara oturamadım hiç. Halbuki yazmam anlatmam gereken o kadar çok şey varki. Parayla değil anam sırayla:) Şidilik mutfaktan başlayalım ne dersiniz. Bugün bana ne oldu anlayamadım. Mutfağa bir girdim sapıttım resmen. Sabah giderken kuru fasulye ısladım akşam geldiğimde onu yaparım yeter dedim ama yetmedi:) Güveçte kuru fasulye, tavuklu uyduruk bir yemek ve börek. Biliyorsunuz tek problemimiz benim ölçü nedir bilmemem o yüzden sadece üstünkörü anlatabiliyorum yemeklerin yapılışlarını.
Mesela güvece yağ koydum,sonra göz kararı biber salçasını ve üzerine önceden haşladığım fasulyeyi koydum. Bunlar kavrulunca üzerine et suyu ve haşlanmış ve parçalara ayrılmış eti ekledim. Güvecin ağzını folyo ile kapatıp fırını verdim:)mis gibi fırında kuru fasülye oldu.
E fırını yakmışken hiç börek pişirmeden olurmu. Hadi bakalım dolaptaki yufkayı ve milföy'ü çıkarıp saralım dedik. Onuda attık fırına. Dur canım daha bitermi.
Saklama kabında bekleyen haşlanmış tavuğumuzu öyle sade yiyeceğimiz yok. Şuradaki domatesler de yumuşamış mı ne. Ne yapsak? Hemen tavaya birazcık sıvıyağ koyalım. İçerisine bolca ketçap ve birazcık domates salçası üzerine küçük küçük doğranmış domatesleri atalım. Üzerinede tiftiklediğimiz tavuk parçlarını ekleyelim. Bir adet sarmısak, kimyon ve karabiber. Tamam buda uyduruk bir tavuk yemeği arkadaşlar ama bunun resmi yarın çekilecek:) Erkuş yemekleri görünce bunları kim yiyecek diye sordu ama:) Artık bir iki gün mutfağa girmem sanırım:) Dostlar mutfaktan seslendim bugün sizlere. Kendinize iyi bakın olurmu anacığım.

23 yorum:

Sanem dedi ki...

Herkes uyudu ben de oturdum bilgisayarın başına ama ne göreyim? Bizimki döktürmüş de döktürmüş. Senin o uyduruk dediğin yemeklerin kimbilir ne kadar lezzetlidir. Bak gecenin bir yarısı karnım acıktı şimdi. :)) Ellerine sağlık canım benim. Afiyet bal şeker olsun.

renkler dedi ki...

Benim eşim de güveç hastasıdır. Kaç zamandır güveçte kurufasulye diye tutturmuştu. Gerçi şimdi de miğdeden hasta. Bayrama yaparım inişallah iyileşirse:-)

Adsız dedi ki...

döktüRmüşüz gene!! :))
e becerikli olmak güzel şey kahretsiin :))
ellerine sağlıık

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım ne bu hamaratlık böyle. Mutfak kraliçesi olmuşsun dün. Bend eöyle uyduruk yemekleri çok yaparım. Uygun ne bulursam koyarım çok da güzel olur:)Bu arada börekler ve fasulyede çok iştah açıcı gözüküyor. Ellerine sağlık canım benim. Öptüm kocaman...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Nefis görünüyor hepsi. Ellerine sağlık canım. Akşama davuk yapacam ben de. Nasıl yapsam çabucak diye düşünüyordum. Bu senin uyduruk tarif çok hoşuma gitti. Yanına da baharatlı fırında patates ve pilav.. acıktım ben yahu.:))

Unknown dedi ki...

Berfincem biz seninle aynı gün aynı yemekleri yapmaktayız yoksa biz komşuyuzda farkında değiliz birbirimizin kurufasulye kokularını duyup ilhamı alıyoruz:)))çünkü geçenlerde de aynı bezelye yaptık gerçi senin ki hızlı ve yanık oldu ama:))))

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Ben de yemek masalarımızımı koysam ne?
Bak ayak yapıyom koyacam zaten de:)

Linlker için:Her ikiside verilebilir durumdadır.Ama isimler yaratıcı olmalı.
Elalem ne yaratıcı isimler vermiş gitte bak.(MüşteriKızıştırmaDurumu)
Link verece olanların askerliğini yapmış ayrıca 15 yıllık iş tecrübesinin olması gerekir.(yuh)

aquamarine dedi ki...

ohh ohh harika gorunuyor kurufasulye. guveçte kurufasulye de daha bi guzel olur. karnımda acıktı duruyomu yemekler bi koşu gelim ziyafet çekim:))

Mutluveumutlu dedi ki...

Marifetli ve eli çabuk arkadaşım benim. Kuru fasulye sevmediğim halde güveçte fırında kurufasulye kulağa süper geldi. Sen şimdi onun yanına turşuda çıkarmışsındır. off da ne off :)

berfin dedi ki...

Sanem'im canım benim yakında olsam gece demem getirirdim valla:)valla ne yalan söyleyeyim uydurukların tadı daha güzel oluyor:)öptüm

berfin dedi ki...

Renkler'im eşine acilll şifalar diliyorum.İyileşsinde ben bile yapar yollarım valla. Hastanın halinden anlarım hele ki mideden şikayeti olanı.canı herşey istiyor insanın yiyemiyor ya.öptüm tatlım.

berfin dedi ki...

Ayşe'm ne döktürmesi gülüm yaa:)sadece gaza geldim hergün mutfakta olmak sıktı beni. üç gün girmeyeyim diye gaza gelerek yaptım hepsini:)ama becerikli diyorsan öle olsun:)şımarayım mı biraz:)teşekkür ederim canım öptüm..

berfin dedi ki...

muhabbet'im çiçeğim kraliçe olduk da tacı veren yok:)haklısın uyduruk yaptığımız şeyler bana da çok lezzetli gelir.acaba öyle olmasını istediğimizdenmidir nedir tatlım:)öptüm

berfin dedi ki...

incegül'üm valla baharatlı fırında patates ve pilav ikilisi de benim iştahımı kabarttı:)canım yardımım dokunduysa ne mutlu bana.öptüm

berfin dedi ki...

Elçin'im haktten hep birbirimize denk geliyoruz canım.kokuyu mu takip ediyoruz:)ama keşke kapı komşusu olsaydık ne güzel olurdu değil mi?Bezelye konusunu hiç açmayalım lütfen:)içim yanıyor.öptüm

berfin dedi ki...

biyooo sende koy bakalım yemek masalarını ortalık şenlensin olmaz mı? valla 15 yıllık iş tecrübem de yok askerlikte yapmadım ne olcak şimdi:)link ekleyemiyecekmiyiz?yaratıcı isim bulmadan ekleyemem valla.bekle azıcık bomba gibi dönecem:)yok anacım ya ben de yaratıcılık sıfır.ne kadar ortamı gazlarsan gazla:)en kısa zamanda halledecem canım.öptüm.

berfin dedi ki...

aquamarine'm koş yetiş hem onlar hem de yanileri var tatlım.ziyafte sofrası hazırlarım sana.hiç şüphen olmasın canım benim. bekliyorum:)öptüm

berfin dedi ki...

mutlu'm çıkardım valla ne yalan söyleyeyim şimdi:)güzel sözlerin için çoookkk teşekkür ederim canım arkadaşım.öptüm.

anemon dedi ki...

sende bendensin hep diyorum yemek tariflride koyayaım fakat göz kakarı yaparım her seyi elleine sağlık canım isteyince het-r sey oluyor

kakaolusevgi dedi ki...

Ellerine sağlık Berfincim,ama tencerede yaptığın fasulyeden bin kat daha süper oluyor gerçekten güveç.Aklıma getirdin,Kemo da ne zamandır öle barbunya istiyordu :)) onun yerine fasulye yapayım bari.

berfin dedi ki...

kakaolum sana da fikir verdiysem ne mutlu tatlım.enişte istiyorsa hemen yap:)bu arada bencede güveçtekinin tadı başka:)öptüm

ümran dedi ki...

Bizde kocayla güveçte türlü hastayız,sık sık yaparım..Tenceredekinden çok daha lezzetli oluyor güveçte pişen yemekler..Aslında orhan ne zamandır bi de güveçte kuru fasulye yap diyip duruyor ama ben ocağın üzerinde yapmayı düşünüyodum,fırında daha mı iyi olur ki acaba ??

tılsım dedi ki...

Woww marifetliyiz :).
Ellerine sağlık... Pek güzel görünüyorlar. :).
Kendine dikkat et...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails