12 Mayıs 2009 Salı

gözyaşım bitene kadar ağlamak,uyuyup uyanmamak,görmemek duymamak istiyorum.bu kadar güçsüz olduğum için kendime kızıyorum.ama elimde değil. kafamda tonlarca ağırlık var sanki.konuşsam anlatsam kimse anlamayacak gibi.kendimi bu kadar ağır bu kadar çaresiz güçsüz hissetmemiştim.kendimi yukarı çekmeye çalışıyorum ama sanki ayağımdan çeken güç daha kuvvetli.kafamı dağıtamıyorum hiçbirşeye odaklanamıyorum.biliyorum geçecek bu günler nede olsa kuşun kanadını çırptığı an kadar bibirine yakınmış hüzün ve mutluluk.yukarı kaldırdığında mutluluk aşağı indirdiğinde hüzün.
korkuyorum korkularımdan.beni daha fazla karanlığa çekmesinden.
neden neden bu kadar kötü oluşum?hepiniz bunu soracaksınız biliyorum.daha önce yağızla ilgili yazımda endişelerimden bahsetmiştim.duyormu görüyormu hep soru işareti demiştim.içimden geçenleri söylemiştim sizde annelik demiştiniz.yağızı geçen martın 13 de işitme testine götürdüğümde bir kulaktan geçmiş diğer kulaktan geçememişti.adam tıkanıklık olabilir demişti ama ben beklememiş ertesi gün daha iyi bir hastaneye götürmüştüm.adam yüzüme çocuğunuzun iki kulağındada problem var sinir kaybıysa tedaviside yok dediğinde dünya başıma yıkılmıştı. yanımda oturan anne beni bir kere öpermisin diyen çocuğa bakıp benim çocuğum anne diyemeyecek diye saatlerce ağlamıştım. doktorun yaptığı ikinci test birinci teste göre daha iyi çıkmıştı.doktor %40 işitme kaybı olduğunu söylemişti.hayattaki karşılığı bizim konuşma seslerimizi duyacağını ama belirli sesleri işitemeyeceğini söylemişti.saatler öncesindeki sıfır duyma tespitine göre bu benim için mucizeydi.6 ayda tekrar gelip görüşecek ve ne yapacağımıza karar verecektik.ben bununla yaşamaya alışmıştım.taki geçen gün gittiğimiz konsere kadar. konser sırasında havai fişek lere uyandı yağız ama korkmadı ağlamadı. 3 kere sıçradı gözünü açtı ama uyanamadı.evet çok yorgundu evet derin uyumuştu ama yine korkularım başladı.hoş arkadaşımın bebeğinde problem olmamasına rağmen oda hiç uaynmadı ama bu beni teselli edemedi.acaba yolunda gitmeyen bişeymi var yada kayıp doktorun söylediğinden çok mu?
bu sorular beynimi kemiriyor.hergün düzelceğime daha kötü oluyorum.nette yaptığım araştırmalarda ilk ayda işitme kayıplarına müdahale edilmeli diyor.yoksa geç kalınabilir diyor.gittiğimiz doçentte 6 aydan önce birşey yaptıramayız diyor.zaten bu derecedeki bir kayıbı sizin farketmeniz bile ilginç diyor.nasıl farkettiniz dediğinde sadece hissettim demiştim. ama bilemiyorum.kafam allak bullak.yağız test zamanında çok yıprandı.hatta 1 hafta gülmedi boş boş baktı kilo almadı.doktoru çok yıprandığını ve bu tarz testler için biraz daha beklememiz gerektiğini söylüyor. yine çocuğuma ilaç içirilip uyutulmasını izlemek istemiyorum. o ilacın vucudunu terk edene kadar o mutsuz haline tanık olmak istemiyorum.
bu olaylar karşısında tek benim başıma gelmiş gibi bu kadar ağlak bu kadar güçsüz olduğum için kendimden nefret ediyorum.ama ağlıyorum .ağlıyorum.ağlıyorum.

17 yorum:

Unknown dedi ki...

sen böyle güçsüz olursan nasıl olacak nasıl tedavisinde direneceksin sakın...

Bendeniz.. dedi ki...

canım merakla beklerken güzel haberlerini bu beni şok etti.ama hayatta her şey bizler için.dert veren Allah dermansız bırakmaz ona sığın.tıp yanında zaten ilerliyor her geçen gün.çaresi vardır mutlaka.
umduğundan çok daha iyi sonuçlar duyucaksın inş.
güçlü olmalısın nazlı kız,artık sen bir annesin.hem de en duyarlı en sevgi dolusundan..

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım benimm yaa sen böyle güçsüz olur bırakırsan kendine o iyi olma gücünü çocuğuna umut ışığını nereden bulacaksın. Direnmelisin. Kendini topla lütfen canım benimm. Herşey düzelir inşallah. Benc ebaşka doktorlarada gitmelisin. 6 ay çok geç...

Bendeniz.. dedi ki...

http://isitmekaybi.blogspot.com/

Delfina ya da rica ettim,sen de blogunu iyice oku.sana yardımcı olacak ışık tutacaktır.

Delfina ; dedi ki...

Sevgili Berfin,

Biri beni çağırır da gelmez miyim,merhabalar merhabalar canım...

Yüreğinin en hassas dönemindesin sen şimdi,ama şunu not al,belki şimdi söylesem faydası yok ama teselli olur belki sana...Bu üzüntüler geçecek,şoku atlattığında yavrunun ne kadar güçlü ne kadar duyarlı ve merhametli olduğunu göreceksin...

%40 işitme kaybı oranı çok iyi Berfin,inan üzülecek birşey yok.İşitme kaybında tedavi ve çözüm o kadar fazla ki.Ben de küçüklüğümden beri yaşıyorum işitme kaybını, hem öyle böyle değil sağır olmama ramak kaldı :) ama yine de duymamanın da çok avantajı var inan bana...

Blogunu henüz incelemedim,sadece son yazını okudum.Yağız kaç yaşında ve diğer detayları da okuduktan sonra haberleşelim olur mu? Bana her zaman yazabilirsin.

Gözlerinden öpüyorum...

berfin dedi ki...

elçin deniyorum.inan.zaten kendime kızgınlığımda bundan ya.ama toparlıcam.eninde sonunda.zorundayım üstelik.

berfin dedi ki...

bendeniz susukunluğum ondandır zaten.iyi şeyler umdum ama karşıma bu çıktı.dua ediyorum daha kötüsü olmasın diye.ne olursa olsun benim çocuğum biliyorum.niceleri var etrafta çocuklarında neler var.ben onlardan güçsüzmüyüm.bu benim sınavım biliyorum ama zaman lazım.

berfin dedi ki...

muhabbet çiçeği en son gittiğim 3.doktordu zaten.adana başkanette bir doç.gittim. o bana 6 ayda gel dedi zaten.kime güveneyim bilemedimki.galereiada işitme merkezi varmış.şimdi önümüzdeki hafta oraya gidcem.beklemicem.

berfin dedi ki...

bendeniz çok teşekkür ederim.

Delfina ; dedi ki...

Berfin,Ankara'da mısın? Hacettepe'ye gittin mi? Eğer Ankara'da isen, Hacettepe'de İşitme Kayıpları üzerine yoğunlaşan bir bölüm var,oradan başka yere gitmemeni tavsiye ederim.Diğer yerler hep aklını karıştıracaktır.

berfin dedi ki...

delfina
bendenizede sanada çok teşekkür ederim.bana yazdığın anladığın için.yağız daha 4,5 aylık.ben aslında işitme kaybına değil hr kafadan bir ses çıkmasına hiçbirşeyden emin olamamaya sıklıyorum.biliyorum belki bu yaşadıklarıma ilerde gülerek bakacağım ama dedim ya şu anda çok küçük ve onun hayatı için endişeleniyorum.en doğrusunu en kısa zamanda yapmaya çalışyorum.ama güven duyacak kimseyi bulamıyorum.senin varlığın beni umutlandırdı neden bilmiyorum.sağolun.

berfin dedi ki...

delfina ben tarsusta oturuyorum mersinin ilçesi.

berfin dedi ki...

delfina heyula3@hotmail.com msn adresim.

kakaolusevgi dedi ki...

canım benim,elimden birşey gelemese de senin yanında olduğumu sonuna kadar hissetmeni isterim.
Senin çok güçlü olduğuna eminim ve bebeğinde böyle güçlü ve bilinçli bir anneye sahip olduğu için çok sanslı.
Allah'ım çok büyük,sizin için çok dua edeceğim,ne olur kendini çok üzmemeye yazındaki gibi hep daha olumlu şeyler düşünmeye çalış.

Üfürükten Prenses dedi ki...

Sanırım bu yaızıyı okuyup elimizden gelen tek şey Dua etmek..

Allah yardımcınız olsun,dilerim herşey yoluna girer..

Tijen dedi ki...

Aslında güçsüz değilsin Berfin. Gücünle tez zamanda buluşman dileğiyle.

Sanem dedi ki...

Ben uzun süredir uğrayamadım bloğuna. Çok çok çok geçmiş olsun. Nasıl oldu oğluşun? Daha iyidir umarım.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails