17 Eylül 2009 Perşembe

ev yapımı erişte

erişte yi çok sever biri olarak erişte yapmaya karar verdim. Buralarda hiç böyle hazırlıklar yapılmadığından ne tarhana yapmasını ne de erişte yapmasını bilen birileri yok. hal böyle olunca sevgili blog arkadaşlarım yetişiyor imdada. erişte yapımıyla ilgili yazıları okumak isteyen olur diye aşağıya kopyaladım. ana malzemeler ve yapım şekilleri aynı. bende yine çok az deneme yapacağım için 2 yumurta, yarım çay bardağı süt kullanacağım hatta sütü bol olsun diye bir çay bardağı kullanacağım. bu akşam annemlerde bizde olacağı için bugün denemeli diye düşünüyorum. bakalım.. detayları ve yapım aşamalarını aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz. bu arada tazenane arkadaşım domatesli erişte yapmış bayıldım. bir miktar ondanda denemek gerek..
sevgiler.

http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=2730545510397510085 yeşim'in tarifleri

http://thistime.blogcu.com/entry.php?u=thistime&e_id=3980578&title=eriste hobi dünyası

http://www.mutfakpenceresi.com/2009/02/ev-yapimi-eriste/ mutfak penceresi

http://tazenane.blogspot.com/2009/09/domatesli-eriste.html tazenane(domatesli)

2 yorum:

Tijen dedi ki...

Becerikli kadının hali başkadır! Ben erişte işine niyet edemedim. Aslında yapılmayacak bir şey değil (hele de erkek kardeşim oklavayla makarna hamuru açınca) ama bu sene ona sıra gelmedi. Seneye belki. (Dilerim tarhanan umduğundan çok daha güzel olur!)

berfin dedi ki...

sevgili tijen
içimdeki hamarat kadını sen çıkardın ortaya: senin o güzel yazıların ve resimlerin olmasa hiç cesaret edermiydim ben bunlara..
bende çok istiyorum umdudğumdan iyi olmasını.
yardımları ve fikirlerin için ayrıca teşekkür.
sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails