22 Ekim 2007 Pazartesi

"Balık Zamanı"

Mutfağa girdik çıkamadık birdaha arkadaşlarım.Turşuları kurduk elimizin sirkesinden kurtulamadan balık kokusu bulaştı ne yapayım ben şimdi:) Balıksever bir kişi olarak uzun zamandır balık balıkkkk diye inleyip duruyordum. Ama şöyle çeşit çeşit balıkların sergilendiği, tezgahtarların bağıra bağıra tezgahlarına davet ettiği balık pazarları yok bizim kasabamızda.Ben yine coştum:) Hal böyle olunca hiç bir balık berfin hanıma taze gelmemektedir ve taze olmayan balığıda almak istemektedir. Ama Erkuş bey berfin cadısının bu paranoyak haline daha fazla dayanamamış ve kendini süpermarketlerden birindeki balık reyonuna atmıştır.Balık reyonu ne kadar soğuk bir söylem:) Ve şöyle bakındıktan sonra en lezzetlisinin levrek olduğuna kara verir ki zaten elimizde çok seçeneğimiz yoktu:) ve alır. Bundan sonrası bendenizin marifetine kalmıştır. Çok balık yemekleri kültürüm yok o sebeple satıcınında tavsiyesine uyarak ızgarada yapmaya karar verdim. Balığı önce sıvı yağ,biber ve domates salçası karışımı,kekik,tuz ve pul biberden oluşan sosun içinde beklettim yarım saat kadar.Sonra ızgarada arkalı önlü pişirdim ama çok kurutmadım. diğer yandan yanına ne yapabilirim diye düşündüm ve aklıma patates geldi. 4 adet patatesi elma dilim doğradım ve fırın tepsisine dizdim.üzerine sıvı yağ ve tuzu ekledim aralarınada yeşil biber, verdim fırına.Valla arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim tadı harika oldu.Yani kızartma gibi ama daha bir farklı:) Salatamızı unutmayalım. Kırmızı lahana salatası bizim en sevdiğimiz salatadır. Bu seferde vazgeçmedik tabi ama bir farkla. Bu kez evde sirke olduğundan sirke ile denedim tadı harika oldu. Lahanayı doğrayın tuz ve damak zevkinize göre sirke ekleyin. Parmaklarnızla iyice ovun. yanına isteğe göre domates yada salatalık doğrayıp süsleyebilirsiniz. Salatada hazır,pazates ve balıkta. Tabağa yerleştirelim ve maydonozlardan da yastık yapalım balığın başının altına:) Tabakta hazır ee o zaman yemek vakti.Ben yemeğe geçiyorum arkadaşlar:)Görüşürüz.

8 yorum:

Mutluveumutlu dedi ki...

Ellerinize sağlık Berfin Hanım, ne diyelim süper görünüyorlar :)))

Sanem dedi ki...

"Maydonozlardan yastık yapalım balığın başının altına" cümlesinde koptum ben. İlahi! :))))

berfin dedi ki...

mutlu'cum afiyet olsun diyecek yemeklerde buluşuruz inşallah:)beğenmene sevindim arkadaşım çok sağol

berfin dedi ki...

valla ne yapayım balığı hazırlarken aynen aklımdan bu geçti.dedim balığın kafasının altına maydonozları yerleştirdik yatırdık.bir kucağımızda sallamadığımız kaldı:)sanım arkadaşım yüzün güldüyse ne güzel:)
öpüldünüz kızlar.

hayalperisi dedi ki...

ellerine saglik

bu arada mersindemisin ?

bende mersinliyim

berfin dedi ki...

hayalperisi hoşgeldin berfince'ye.Canım çok sevindim.Tarsus'ta oturuyorum ben:)ama mersindeyim sık sık.Mersinli biriyle karşılaşmak ne hoş:)hemen seni ekleyip sitene geçyorum..

berfin dedi ki...

tamam gidemiyorum çünkü şifreli.Hayak Perisi eğer heyula3@hotmail.com 'a davetiye gönderirsen blogunu okumak isterim.Ayrıca tanışmak:)

kakaolusevgi dedi ki...

Hımmm,balıklar çok lezzetli gözüküyor,bizde istiyoruz ne zamandır balık yemek,ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails