24 Ekim 2007 Çarşamba

"Hercai Menekşelerim"

Bahçemizi saran sonbahar hüznünü üzerimizden atmaya çalışıyorum biliyorsunuz. Çiçeklerime daha çok zaman ayırıyor, sanki onlara dayanma gücü veriyorum.Hal böyle olunca ne yaparım fikri dönüp duruyor aklımda.Pazar günü önünden geçtiğim çiçekçide gördüm onları ve ilk görüşte aşk:) sonbahar hüznünü dağıtmak için iyi fikir. Evde saksı yok, toprak yok pazar günü nerden bulacağız gibi nedenlerle yıldırılmaya çalışıldım, ama yılmadım. Saksımıda buldum toprağımıda. Gerçi saksıcıda bayağı bir tartıştık ama ne yaparsın ben almak mecburiyetinde olmasaydım sorardım ona, ama mecburdum. Yinede söylediği fiyatın çok olduğunu bunu bildiğimi ilettim arkadaşa. Eve geldiğimde geç vakitti ama hiç problem değil attım kendimi bahçeye. Daha önce hiç yetiştirmedim ama kış bitkisi olduğunu söyleyince satıcı hemen aldım. Ne yapayım yahu çiçek görmeye alıştım. Güller ve küpeli bahçeyi ayakta tutmaya çalışıyor gerçi haklarını yemeyeyim güzellerimin:) Neyse arkadaşlar şu saksıyı doldurmak ne kadar zormuş yahu. Toprak koyuyorum banamısın demiyor. Allah'tan mevsimi geçen çiçekler vardı. Onlardaki topraklarıda aldım ve ektim menekşelerimi. Mutfağımın penceresinede yerleştirdim. Şimdi ekim zamanıymış arkadaşlar sizlerde birer tane edinip gözünüzün önüne koysanız ne güzel olur. Tabi benimki sadece bir öneri:)
Yaptığım araştırmalara göre çok fazla bir bakıma ihtiyacı yokmuş. Gerektikçe sulanmalı-toprağı kuruyunca-ve arada güneş alan gölge yerde tutulmalıymış. Şansımız yaver giderse hazirana kadar çiçek verirlermiş. Bugün bir tanede sarısından almayı düşünüyorum. Var mı isteyen? Aşağıda kendilerini daha yakından görebilirsiniz. İsim mi koysak ne yapsak:) Elim yüzüm çamur arkadaşlar ben toprağımdan arınmaya gidiyorum.. Size iyi seyirler.

16 yorum:

Mutluveumutlu dedi ki...

Maşallah canım ya çok güzel bunlar, renklere bak cıvıl cıvıl. Allah daha nice çiçekler vermelerini nasip etsin :)

kakaolusevgi dedi ki...

İlk gördüğüm an,yazı hatırlattılar bana,bu yağmurlu günlerde çok canlılar.

Sanem dedi ki...

Ahh gülüm yaa. Mor menekşeye bayıldım. Çiçekleri sevmen ne güzel. Benimki de mutfak penceremde duruyor. Seninkinden farkı, hiç beyazı yok. Sırf mor. Alıştık birbirimize. Direk saksısına dökmüyorum suyu. Çünkü yapraklarına değmemesi gerekiyormuş. O yüzden saksının altındaki tabağa dökerek suluyorum. Çok şeker ama seninkiler de. Maaşallah maaşallah :))

Adsız dedi ki...

Bu mevsimde onlara iyi bak maşallah mis gibiler canım

berfin dedi ki...

amin diyorum mutlu'm..Bende ogünleri bekliyorum sabırsızlıkla..Beğenmene sevindim.

berfin dedi ki...

evet kakaolu'm zaten bende alırken onu söyledim satıcıya.Kışın bunlar nasıl yaşayacak? Efenim kendileri soğuk ve yağmurlu kış günlerinde içimizi ısıtmak için var olmuşlar:) Bu arada bizim buralarda hala yaz:) damla yağmur göremedik..

berfin dedi ki...

Sanem'im sanırım seninki afrika menekşesi.Bunlar hercai menekşesi imiş yani bahçe menekşesi. Çok yakında afrika menekşeside edineceğim.Ama pencerende bir çiçek olması mutlu etti beni:) Sende çiçek seversim yani..Canım arkadaşım öpüyorum

berfin dedi ki...

ediiiiiiii iyi bakmaya çalışcam valla ama şansımıza be tatlım..gerçekten çok güzeller yahu:)maşallah:)

berfin dedi ki...

hepinizi öpüyorum kızlar:)

kakaolusevgi dedi ki...

Ya,canım inşaallah gzüel gzüel yağmurlar gelsin sizede.sizin oralar nere? :))

bugunovnia dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar Berfinciğim....Anlaşılan sizin evde kışın da yaz havası esecek...Eflatun renkli olanın ismi TRABAJO olsun mu?İspanyolca 'Emek'...Madem bu güzelim çiçeklerin fotodaki hallerini alması için pazar pazar o kadar uğraşmıssın.....Ne dersin Canım.....Görüşürüz....

berfin dedi ki...

ovnia'm trabajo harika valla,bayıldım anlamıda çektiğim sıkıntıya yakışıyor:)sağol arkadaşım.eflatun menekşenin adı trabajo bundan sonra herkes duysun:)öptüm çiçeğimin isim annesi:)

berfin dedi ki...

bizim buralar çukurova kakaolu'm.mersin yani hatta mersinde değil ilçesi tarsus:)) ve daha kısa kollularla dolaşyoruz.inşallah bizlerede gelir hayırlısıyla.öpüldün:)

Gamzeli dedi ki...

Ayy çok güzeller ya, maşallah menekşelerine...Bende alıcam menekşe çok seviyorum :)

berfin dedi ki...

yakın olsan ben sana alayım getireyim derdim ama:)al gamzelim ya valla çok iyi geliyor insana.öpüyorum seni

ayçobanı dedi ki...

Merhaba Berfin,

Bu hercailerin almancasi "kayinvalide" ya da "kaynana" anlamina gelen "Schwiegermutter" :)) Ilk ögrendigimde beni baya bir eglendirmisti bu kelime :)) Seni de gülümsetebilcegini düsündüm.

Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails