4 Ekim 2007 Perşembe

"Hoşgeldiniz,Yine Bekleriz"

Dün akşam eşimin iş arkadaşları bizdelerdi.sağolsun bizimki hiç bana hazırlık yapacak vakit bırakmaz.hiç huyu değildir:) aksilik bu ya bende iş yerinden saat 19.30 gibi ancak çılabildim.akşam bize gelecek arkadaşa da msn den yazdım benden önce giderseniz bir zahmet çayı koyuverin diye:)bu arkadaşlarda evime ilk kez gelecek yanlış anlamayın.neyse allah'tan ben gidene kadar bizimki kalan işleride yapıvermiş.bende eve gidince börekleri hazırladım ki üstüne geldiler.yahu bir yanda sevdiğim insanlar biryandan sevdiğim diziler ortada kaldım.hoş benim huyumdur misafir gelince bir telaş alır beni oturamam yerime mutfak salon arası gider gelirim.bu seferde çok birşey değişmedi.menümüze gelince:)

ıspanaklı yufka böreği
elmalı pasta
milföyden peynirli börek
yaş pasta

elmalı pasta benim çok sevdiğim ve ne zaman yesem çocukluğumu anımsatan pastadır.çocukluğumı hatırlatır çünkü annem hafta sonları hamamdan sonra yenmesi için elmalı pasta hazırlardı bizlere.banyo yapmak ayrı bir zevk olurdu bizler için.evimiz buram buram elma tarçın kokardı.evlendikten sonra bir kere bile yapmadım.salı akşamı geleceklerini duyunca baktım ki dolapta işe yaracak bir tek elma var hemen aklıma düştü.sizde denemek isterseniz buyrun tarifi.

Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağından 2 parmak az şeker
1 çay kaşığı karbonat
(evde karbonat olmadığı için 1 paket kabartma tozu kullandım)
Alabildiği kadar un

İç Malzemesi
4 orta boy elma
1 çay bardağı şeker
isteğe göre fındık,ceviz
tarçın

Yapılışı:
hamur malzemelerini kabartma tozu ve un hariç karıştırın.unu ve kabatma tozunu yavaş yavaş eleyerek karışıma ekleyin.kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.iç malzemesi içinde elmaları rendeleyin ve ocağa koyun.üzerine şekeri ilave edin.isteğe göre şeker azaltılabilir ya da arttırılabilir.suyunu bırakıp tekrar çektikten sonra ateşten alın çerzini ve tarçınını ekleyin.iç soğuduktan sonra hamurdan küçük parçalar alıp iç malzemesini ekleyerek istediğiniz şekli verin.180 derecede pişirin.servis ederken üzerine pudra şekeri serpin.afiyet olsun.


ıspanaklı yufkayı çok sık yaptığım için size resmini çektikten sonra tarifini veririm.yaş pasta zaten hazır ,ee milföydende peynirli börek yapmayan yoktur:)) tarif bu kadar o zaman.Arkadaş toplantısına devam edelim:)erkekler herzamanki gibi bir araya geldi,işlerinden ve akşam oynanacak maçtan konuştu.biz kadınlarda bir araya gelerek sohbet ve tabiki dedikodu yaptık.aramıza yeni katılan arkadaşımızın eşi bana delisin deyip durdu bütün akşam:) kendisi kayseriden geldi.gurbette yani.ama halinden çok memnun çünkü sevdiği insanla evli.ee aramızda yeni biri olunca helede bu biri yeni evli olunca hikayenin kahramanı o kişi oldu:)bizler balkonda,erkekler tv başında çaylarımızı içtik,pastalarımızı yedik.baktık ki bizimkiler uyku modunda hadi dedik yatışşşş:)onları yolcu ettik,ortalığı biraz topladık ve yine saat 1,00 de yatağa girebildik. hal böyle olunca misafirlerime hoşgeldiniz yeniden bekleriz diyorum. sizlerede yorgunum,yorgunsun,yorgun diyorum:))






5 yorum:

Mutluveumutlu dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Hamarat hatunsun valla :)
Ani gelen misafirde bende panik yaparım ama sonradan rahatlarım.
elmalı pastanında çok güzel olduğuna eminim, tarifi alıyorum :)
Öpüyorum çok ve güzel bir gün diliyorum sana.

Calimero Mutfakta dedi ki...

oo misafirlerin gelecegini onceden bilsen herhlade 10 cesit ikram olacakmis :) misafirler son anda gelmisler ama kac cesit ikram da hazirmis.. tebrikler ellerine saglik

Sanem dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Nefis gözüküyor. Misafirler çok şanslı. Benim bu gece sondu artık. Onlar gidince bilgisayarın başına oturdum. Şu mutfakta kaç saatim geçiyor acaba?

kakaolusevgi dedi ki...

NE EĞLENCELİ ,DİMİ BAYANLARLA TEKE TEK DE MUHABBETLER?İNSAN ARASINDA ÇOK HOŞ :))ŞEYLER KONUŞABİLİYO.
AYRICA ELMALI KURABİYEYİ SEVERİM AMA HİÇ BİLMİYORDUM.DENEYECEĞİM.ELLERİNE SAĞLIK.

berfin dedi ki...

Mutlu'cum teşekkür ederim tatlım:)elmalı pastayı dene.Elma seversen pişman olmazsın.

calimero önceden bilsem bu kadar sinir stress yapmazdım sadece o:))yoksa daha fazlasını yine yapamzdım yahu:)teşekkür ederim arkadaşım

sanem haklısın mutfakta çok saatimi geçiyor.ben bile akşam işten gidince evdeki vaktimin çoğunu mutfakta geçiriyorum.düşmedi şansıma şöyle mutfak aşığı bir herif:)
kakaolum haklısın çok keyif alıyor insan valla:)elmalı kurabiyeyi denemeni tavsiye ederim.

kızlar hepinize teşekkürler ve öpüldünüz:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails