26 Ekim 2007 Cuma

"Şiir Duvarı"



Kendi iç döküşlerim,mutfağım,bahçem derken berfince'nin hayatında olan şiir'i atladığımı fark ettim. Dedim o zaman hemen bir şiir bölümü açıyoruz. Ya ismi, ismi ne olacak kategorinin? Şiir Duvarı geçti içimden. Neden mi? Ağlama duvarı gibidir şiirler benim için. Önünde diz çöküp ağlamak,içimin gizini açmak,rahatlamak,durulmak gibidir. Ağlayınca, canım yanınca, ya da keyiflenince kitaplıktan şiir kitabına uzanır elim. Uzanırım ,içime sindire sindire ,tüm kaslarım gevşeye gevşeye okur, durulurum. Bir şiir sever olarak şairler hakkında kısa bilgiler verip, şiirleriyle tanıştırmak isterim berfince'ye gelenleri. Kardeşim nereye kadar dırdır berfince'nin çenesi yani.Şöyle düzgün cümleler duymak, okumak sizlerinde hakkı değil mi?

Lafı çok uzatmadan bugünkü şairle buluşturmak istiyorum sizleri.Üniversite yıllarında bir arkadaşım aracılığıyla tanıştım kitabıyla. Severek okudum şiirlerini. Kendisi Bu Aşk Öykü Tutmaz kitabıyla Yasin EROL. İlk kendisinden başlamamın sebebi bileninin az olma ihtimali. Bu sebeple açılışı kendisiyle yaptım ki tanışın ve şiirleriyle buluşun. Eminim sizlerinde yürek tellerinizden birini sızlatacak bir şiiri çıkacaktır. Kitabının çıktığı Bilgi Yayınevi çok güzel takdim etmiş kendisini.

"Yasin Erol, şiirini kuytuda büyüten ve birdenbire ortaya çıkan şairlerden biri.Böyle ansızın çıkıp gelişi bir süpriz;ama güzel bir süpriz. İlk kitabı olan Bu Aşk Öykü Tutmaz, onun şiir dünyamıza çabucak yerleşeceğinin kanıtı.Yasin Erol, köşesinde boş durmamış, özgün bir şiir geliştirmeyi başarmış. Bunun için birikimi ve hazırlığı tam.Erol, duygu ile düşünceyi asla birbirine baskın kılmadan şiirine yediriyor. Duygu Yükünü imgelerle bize aktarırken, zeka işi dizelerde alışılmadık parıltılar yakalıyor.Bu Aşk Öykü Tutmaz, yeni ve güçlü bir şairin çıkışının muştusu."

Sizler neler söylersiniz, beğenirmisiniz bilmiyorum ama şiir de soluklanmak isteyenlerle şiir duvarında buluşalım diyorum. Ne dersiniz, belki sizlerde bu duvara bişeyler yazmak istersiniz?
Ve yazımı Yasin Erol'un sevdiğim bir şiiriyle noktalamak istiyorum. Daha fazla şiiri buradan bulabilirsiniz. Hoşçakalın(TRT modunda bir yazı oldu ama konu bunu götürüyor yapacak birşey yok:)) )

GİZ
Her şey giz içinde
Giz içinde herkesçe bilinen bir gece
Cinlerin cadıların mekanıdır sessiz bir orman
Başkaları duyacağı kadar duysun
Sen bağır
Çığ düşürecek dağlar benim içimde

Tek başına bir çiçek ne kadar anlar sevildiğini
Ah kim öğretti aşkı sana böyle
Kim gösterdi erken olan çiçekleri
Ya kimindi bu bölüştüğümüz yalnızlık

Herşey giz içinde
Giz içinde herkesçe bilinen bir gece
Cinlerin cadıların mekanıdır sessiz bir orman
Başkaları duyacağı kadar duysun
Sen bağır
Çığ düşürecek dağlar benim içimde

Yasin EROL

7 yorum:

Mutluveumutlu dedi ki...

canımm negüzel bir köşe kurmuşsun kendine. Şiirle pek aramın olduğunu söyleyemem ama şiir duvarını zevkle takip edeceğimden emin olabilirsin.
Yasin Erol adını ilk defa duyuyorum ama şiirlerinin çok güzel olduğu yazdığın şiirden belli.
Öpüyorum çok

hayalperisi dedi ki...

eskiden o kadar cok okurdumku siir simdilerde sadece nazimin siir kitabi var rafimda

siir cok güzeldi bu arada

görüsmek üzere..

kakaolusevgi dedi ki...

Tatlım,çok önceden okurdum şiir ve çok hoşuma giderdi,şimdi ise sadece duyduğum kadarıyla mutlu oluyorum ama sık sık paylaş bizimle bence.Süper oluyor,iyi düşünmüşsün.

berfin dedi ki...

mutlu'm beğenmene sevindim.Şiirle aran olmamana üzüldüm:((Emin ol Berfince ile seveceksin şiiri ve şairleri. Yasin Erol'u bir kişiye daha tanıttık desene. Öpüldün

berfin dedi ki...

Hayal perisi umarım tekrar dönersin şiirli günlere:)) Nazımın kitabının rafında durması bile yeterli valla:))
Şiiri beğenmene sevindim.görüşürüz güzelim.

berfin dedi ki...

kakaolu fikri beğenmene sevindim dediğim gibi sık sık yeni şiir ve şairleri tanıştırmaya çalışacağım güzelim..
öpüldünüz..

Gamzeli dedi ki...

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails