19 Kasım 2007 Pazartesi

"Karanfil Kokulu Kadınlar"

Kötü bir niyetim yok, tek derdim karanfil kokmak ve karanfil kokulu kadın sayısını arttırmak. Valla bak tek derdim buJ Nasıl yapacaksın sorusunu duyar gibiyim? Bunu açıklamadan önce şu yukarıda gördüğünüz, büyük ihtimalle hiç bir şeye benzetemediğiniz- aman durun canlarım sizin zekânızla ya da görme duyunuzla alakalı bir şey değil sadece fotoğrafı çeken kişinin yeteneğiyle alakalı-nesneler karanfil. Baharatçılarda rastladığınız, yok orda değilse gittiğiniz et lokantalarında almanız için size sunulduğunda gördüğünüz- bu adet sadece bizim memleket için geçerli olamaz değil mi?- yok orda da değilse ilk kez yukarıdaki resimde gördüğünüz nesne karanfil baharatı. Herkes karanfil baharatını öğrendiyse konun özüne dönebilirim. Kızlar bana küfür etmiyorsunuz değil mi? Evet arkadaşlar karanfil kokulu kadınlar olmak için öncelikle bu baharattan edinmemiz gerekiyor. Çünkü bu baharatlardan istediğimiz boncukları da kullanarak kolye ya da bileklik yapacağız ve buram buram karanfil kokacağız. Seneler önce bu kolyeyi ablam bir arkadaşında görmüş ve yapmıştı bende takmıştımJŞimdi büyüdümJ uzun zamandır yapmak istiyordum buraya da değişik bir şeyler eklemek adına iyi oldu. Yalnız elimdeki boncukları kullandığım için çok gösterişli bir şeyler yapamadım. Sizler zevkinize göre çok daha iyilerini yapabilirsiniz. Benim derdim şimdilik gösterişsiz de olsa takip karanfil kokmak. Eğer sizde karanfil kokusunu seviyorsanız baharatçıdan karanfilinizi, boncukçulardan boncuklarınızı alın ve yapmaya başlayın. Nasıl mı? Karanfilleri akşamdan soğuk suya yatırın. Ertesi gün karanfillerinizi peçetenin üstüne çıkarın ve biraz bekleyin. Yumuşayan karanfillerin uzun kısımlarıyla baş tarafındaki çiçek kısmını dikkatlice bir bıçak yardımıyla ayırın. Sonrasında en incesinden bir iğneye naylon ipi geçirin ve yavaş yavaş karanfillerin ortasından iğneyi batırın. Sonrası zevkinize kalmış. Boncuklar ve metal aparatlarla süsleyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta karanfilleri ipe dizerken yavaş olmak. Çünkü karanfiller yumuşak olduğu için iğneyi geçirirken dağılabilirler. Haydi kızlar kolyelerimizi takıp buram buram karanfil kokma zamanı.

22 yorum:

Sanem dedi ki...

Hmm, ben bu fikri hatırlıyorum biyerlerden. Kolyem hazır mı? :)) Öpüyorum çok.

Tijen dedi ki...

Ben de tam Ege'de karanfilli kolye yaparlar diyecektim ki fotoğrafını gördüm. Ne güzel şeyler değil mi? Bir arkadaşımın annesi çantamın kenarlarına karanfil dikmişti, ufacık bir çantaydı, koklaya koklaya kullanıyordum.

berfin dedi ki...

sanem'im sesini duymak ne güzel.kolyen için çalışmalar başladı:).kolay mı taaa nerelere yolculuk edecek:)bende seni öpüyorum arkadaşım.

berfin dedi ki...

Tijen'im ablamın arkadaşıda doğuda çalışıyordu orda görüp yapmış.Ege'de de yaptıklarını senden öğrendim.Ben doğuya özgü birşey diye düşünmüştüm hep.Çanta fikri çok hoş.Onda koku daha çok yayılır ,değil mi? öpüyorum canım.

Mutluveumutlu dedi ki...

Berfin'im süpersin tatlım ya. Çok hoş bir fikir gerçekten...

Adsız dedi ki...

yAlnız kolye şAhAne göRünüyoR!! oo süpeR onu tAkıp yüRüsen buRAm buRam kARAnfil!! bu ARAdA ben kARAnfili biliyoRum böle hoşAftA AşuRede fln çok seviyoRum kolyedede güzel oluyomuş beRfin öle dedi :D:D
teşekküRedeRimmm

öptüüüm..

berfin dedi ki...

Mutlu'm beğenmene sevindim:)süpermiyim neyim yahu:)öpüyorum seni arkadaşım.

berfin dedi ki...

Ayşe'm gerçekten iyi duruyor mu ya.bu çok basit aslında ama takınca buram buram karanfil koktuğu doğru.Helede boynundayken banyo yapınca:)koku her yanına dağılıyor:)
Bende aşurede bayılırım.
ben teşekkür ederim.öpüldün:)

anemon dedi ki...

merhabalar
iyi fikir dur bende yapıyım da benim bildğim karanfil ıslak durduğunda kokuyu daha çok verir güzel kokmak için habrie cıkarıp ıslıycakmıyız.)))

berfin dedi ki...

civciv'im hoşgelmişsin berfince'ye:)mutlaka denemelisin.ıslak karanfil olayına gelince evet doğr ıslakken daha çok kokuyor,ama ıslatmaya gerek yok kuruykende yeterince kokuyor:)ama banyo yapabiliriz sık ısk.olmaz mı?:):)en kısa zamanda kümesine gelip seni daha yakından tanoyacağım tatlım öpüldün:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Berfincim, Kolye çok hoş gözüküyor. Memleketimizin kokuları bunlar demişsin doğru... Lokantalarda hep olur.Bende takı tasarım kursuna gitmiştim üniversite okurken o yüzden bende yaparım çeşit çeşit takılar. Bayılırımda takılara. Bu fikir çok hoşuma gitti hemen yapacam bende:) Öpüyorum tatlım...

kakaolusevgi dedi ki...

Karanfilleri üstte görmesem,allat kolyede ne farklı durmuşlar,ellerine sağlık.Güle güle kullan.

Adsız dedi ki...

Vayy bee ee Berfin'im yapda görelim süper ya hemen bekliyoruz foto fotoo :)

berfin dedi ki...

muhabbet çiçeği'm denemelisin valla..ayrıca bizde senin eserlerini görmek isteriz değil mi kızlar? sende göster takılarını hem sen kursa da g
itmişsin tatlım.vardır sende de değişik yöntemler.bekliyorum öpüldün:)

berfin dedi ki...

kakaolu'm teşekkür ederim canım ya.bende ilk gördüğümde ne olduğunu çözememiştim.söylemeselerdi tahta boncuk sanmaya devam edecektim:)öpüldün

berfin dedi ki...

ediii aşağıda bir tane yaptım kolye.diğerlerinide yapınca gösterecem mutlaka.öptüm.

HAYAT dedi ki...

kırk yıl düşünsem aklıma gelmiycek bir takı ve koku süper olmuş bence karafil kokusuda bence güzel baız parfümlerde olunca o koku helede tenine yakışıyorsa süper ötesi oluyor

berfin dedi ki...

hsilerim ve ben hoşgeldin berfince'ye.beğenmene sevindim arkadaşım:)dediğin gibi tene yakışıyorsa koku gerçekten süper ötesi:)öpüldün

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Tamam canım, en kısa zamanda bende takılarımı sizinle paylaşacağım.Öpüyorum canımcım. Bu arada karanfilleri ısladım bile:)

ümran dedi ki...

Benim eşimin memleketinde sarımsak pek meşhurdur..Bu kolyenin sarımsaklısını yapsam olur mu acaba??

berfin dedi ki...

limonum takarım diyorsan neden olmasın:)ama arkadaşım çok iyi durmaz gibi geliyor bana ne dersin:)en azından ben almayayım sarmısak düşmanı olarak:)öpüldün.

Tanya's dedi ki...

Berfincim,

Aaa karanfiller bodrumda pazarlarda satılır böyle..bende mutfakta asılı..neden ki takmadım kendi boynuma..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails