17 Kasım 2007 Cumartesi

"Lütfen Okuyun- Çok Kızgınım"

Bu aralar bloguma çok zaman ayıramıyorum. Zaman buldukça arkadaşlarımı ziyaret edip bir merhaba yazıyorum ve ses vermek adınada 3-4 günde de bişeyler karalıyorum. Bu arada bloglarda olaylar oluyor, birileri birilerine sataşıyor bir diğeri sahte resimlerle insan keklediğini sanıyor, aynı kişi başka blog açıp kızdığı adamlardan intikam almaya çalışıyor falan filan. Elimden geldiğince bu üçkağıtlardan uzak durmaya çalışıyorum, çünkü kafam basmıyor kardeşim benim. Ben hala kendim gibi çevremdeki insanlar gibi görüyorum buradaki insanları. Derdim magazin programları gibi kimin eli kimin cebinde, kim kime pandik atmış, kimin reytingi yüksek muhabbetlerinden uzak durmak, kendi halinde yazılar yazıp, samimi arkadaşlar edinip biraz mutlu olmak. Zaten yeterince stresli olan şu hayatımda, yükümü biraz hafifletmek . Bu yüzden bu yazıyı yazıyorum ve bu yüzden kızgınım. Ama bazı olaylardan dolayı bu yazıyı yazmaya mecbur kaldım ve buradan sesleniyorum ilgililere.
*Burası benim dünyam, burada sadece benim kurallarım geçerli. *Kimse bana ne yapacağımı, kimi sevip kimi sevmeyeceğimi söyleyemez. *Kimse beni ego tatmini için kullanamaz. *Kimse beni bak senin arkadaşın gel oku, sen yanlış yoldasın ben sana doğru yolu göstereyim anlamında emirler yağdıramaz, *Kimse bana önce dostça yaklaşıp, aa bravo ne güzel, adına sevindim tarzında yorum bırakıp ben de karşılık verince, ayy sazanım düştü bak benim niyetim aslında sana şu linki verip amacıma yaklaşmaktı diye düşünerek beni tuzağa düşüremez.

Diyelim ki bütün bunlar oldu, o zaman ben ne yaparım, bütün insani duygularımı bir kenara bırakıp, tırnaklarımı çıkarırım arkadaşlar. Bütün bunları niyemi yazıyorum. Aslında çok da uzak olmadığınız bir konu. Günler önce hepimizin blogunu ziyaret ederek Eda Suner hakkında yazdığı yazıları okumaya davet eden bir arkadaş vardı. Açıkçası o zamanda çok şaşırmış, öfkelenmiş ama herhangi bir tepki vermemiştim. Neden çünkü kişi kendini bilir. Benim Eda hakkında düşüncelerimi bilen bilir. Herkesten önce ben bilirim. Blogumu açtığımda bana ilk yorumu yaptığında yaşadığım sevinci bugün gibi hatılıyorum. Yardımlarını, sadece ben istedim diye hastası varken bile bana başlık resmi hazırlayışını ve daha neler. Bunları kimseye anlatmak zorunda değilim. Çünkü ben kimseye şu adam kaka uzak dur, ya da şu çok iyi git ona sokul diye emirler vermem ki kimsede bana vermesin. Derdim o kişinin Eda hakkında yazılar yazması değil. Zaten Eda o kişiye cevap verecek birikime sahip. Ve arkadaşlarının başkalarının sözleriyle düşüncelerinin değişmeyeceğini bilir. Asıl konu şu. Dün yoğun iş temposunun arasında siteye girdim ve kısacık zamanda arkadaşlarımın yorumlarına cevap vereyim dedim. Tabi bu arada yeni arakadaşları unutmamak adına gördüğüm sitelerin linklerini ekleyip sonrasında iyice okuduğum için yeni arkadaşları da linkime ekledim. Fakat akşam eve gittiğimde bana yorum yazan benim de karşılığında yorum yazdığım hatta birde linklerime eklediğim bir kişinin şu Eda'ya savaş açan, herkesi de bu savaşa dahil etmeye çalışan kişi olduğunu anlayınca beynimden vuruldum. Ne yapacağımı şaşırdım. Kendimi nasıl aptal ve çaresiz hissettim. Ya ben nasıl bu kadar unutkan olabilirim ,nasıl bu kadar aptal olabilirim nasıl bu kadar saf ve iyi niyetli düşünebilirim. Kendime kızdıkça o kişiye kızgınlığım arttı. Ya arkadaşım sen bilmezmisin ki saygı görmek için saygı göstermen gerek. Farzetki ben seni unutmadım, senin o kişi olduğunu bilmiyorum. Bence sen şunu düşünmeliydin, ben bu kızın arkadaşı hakkında o kadar yorum yazdım ama bu insan benim yorumuma karşılık verdi demekki bu olayın içinde bulunmak istemiyor. Ben de onun bana gösterdiği saygıyı göstereyim ve bu olaya karıştırmayayım. Bırakayım bu kız edi yi sevmeye devam etsin diye düşünseydiniz size karşı bu kadar kızgın olmazdım. Ama dürüst olayım farkettiğim anda yine ilişkimi keserdim orası ayrı.
Neyse çok uzatmak istemiyorum. Yeldeğirmenlerine karşı kim olduğunuzu bilmiyorum. Size sesleniyorum yorumunuza karşılık vermemin sebebi tamamen iş yoğunluğuyla, kim olduğunuzu hatırlayamamaktı. Ortada olmak karışmamak size aptal olduğumu hissettirdiyse buradan söyleyeyim değilim. Tarafımı belli ediyorum Edi benim arkadaşım ve ona yöneltiğiniz eleştirilerin reklamını bu sayfada yapamanıza izin vermiyorum. Benim boş anımdan faydalandığınız hatta iyi niyetimi kullandığınız için de size saygı duymuyorum.
Bu yazı altında tekrar etmek istiyorum bu siteye kötü niyet taşıyan, beni sinirlendirecek, beni üzecek insanların yazı yazmasını istemiyorum. Eğer bu kadar anlatmadan sonrada bu tarz yaklaşımlarda olan kişiler olacak olursa bu kadar kibar olmayacağımı bildirmek istiyorum.
Sitemde yerldeğirmenlerine karşı adlı sitenin sahibine yazdığım yorumu ve linkini gören arkadaşlarım, sadece iş yoğunluğundan dolayı yaşadığım dar vakit ve unutkanlıktır sebebi. Tekrar böyle bir yazı yazmama ümidiyle..

19 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Berfincim, Çok üzüldüm böyle bir talihsizliğe. Seni anlıyorum, kızgınlığına hak veriyorum. Maalesef herkesi kendimiz gibi sanıyoruz ve böylelikle kanıyoruz. Üzülme tatlım. Öpüyorum.

berfin dedi ki...

canım çiçeğim sağolasın beni anladığın için.ya burdada bu kadar sinirlenecek üzüleceksem kapatayım diyorum biryandan ,ama bu tarz insanlara güç katmamak için kalmak istiyorum ir yandan. ne bileyim işte. Her olaydan ders almasını bilirim ben.bir dahaki sefere bu kadar saf ve kibar olmayacağım kesin.salon kadını çizgimden çıkabilirim birdahaya:))tekrar teşekürler tatlım.

Mutluveumutlu dedi ki...

Canım olaylar iyice can sıkıcı olmaya aşladı ama sen gereken cevabı vermişsin zaten.
İyi niyetli, sıcakkanlı dostum boşver sıkma canını, üzme kendini.
Öpüyorum çok seni ve güzel bir haftasonu diliyorum sana...

berfin dedi ki...

MUTLU'M bak neler konuşuyorduk neler oldu. Ya üzülmeyim diyorum ama olmuyor ki. Benim amacımı biliyorsun az çok.gerçekten samimi insanlarla olmak. Cevabımı verdim ama bakalım anlayan olacakmı.canım arkadaşım bende seni öpüyor ve iyi haftasonları diliyorum.

bu arada şu yorumları onaylama işi var ya.yani ben onay verirsem yayınlansın olayı onu bilen varsa bana yardım edebilirmi.bende yorum yazınca direk sitede görünüyor da.

palyanço dedi ki...

Berfin'cim.. yeni ve guzel arkadasım..isin acıkcası neler olduğunu pek algılayamadım ama,sen ne olursa olsun iyiliginden, guzelliginden odun verme.. bu tarz insanlarla basa cıkmanın en guzel yolu dimdik onların karsısında durmak.. bende hos ve guzel arkadaslıklar icin burdayım ve sen o haddini bilmezlere hadlerini cok guzel bildirmişsin..hep yanındayım :)

Adsız dedi ki...

cık cık cık demek istiyoRum..

Gamzeli dedi ki...

Banada gelmişti eda sunerle ilgili şaşırmıştım ve merak edip gittim baktım, saçma sapan şeyler yazıyordu yarısında bırakıp blogu kapattım. banada arada isimsizler geliyor ama takmıyor benim blog çevrem bana yetiyor , sadece listemdekilerle aşır neşirim buda daha iyi.

Unknown dedi ki...

insanların iyi nihetleriyle gırgır geçmeyi marifet bilenlere ben ne diyeyim ki sen demişsin diyeceğinİ BOŞVERRRRRRR...

Adsız dedi ki...

Canım benim köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağardı değil mi? Ben birinize bile iletmedim bakın şöyle böyle diye adamın amacı belli aman salladım gitti terbiyesizi utanmaz ya onur olsa gel oku diye herkese mail atarmı canısım. Neyse sana ve tüm yorum yazan dostlarına destekleri için ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.Görünen köy klavuz istemez tam gaz dostluğumuza devam.

hayalperisi dedi ki...

ya sende benim gibi ya kilitle blogu 6 kiside davet et sinirla hayatini ama rahatla valla ben felaket rahatim korkum yok huzurum var

ne kimseye cevap veriyorum ne üzülüyorum tabii evde canimi SIKAnlar var onlara cözüm bulamiyorum

korkuyorum ben bir gün hayata kilitleyecem kendimi ;)

ya berfin mersine gidiyormusun hic ? cok ösledim ben yaaaaaaaa

berfin dedi ki...

palyanço'm,
beni nasıl mutlu ettin bilemezsin.güzel dileklerin,sıcaklığın ve samimiyetin için çok teşekkürler.sizin gibi arkadaşlarım yanımda oldukça ben dimdik ayakta dururum hiç merak etme.güzellikler paylaşmak üzere.

ayşe'm,
ben daha neler neler demek istiyorum ama sakinleştim artık.cık cık la yetinebiliriz:)

gamzeli'm
haklısın listemizdeki arkadaşlarımız yetiyor, bir de dışardan kaynak yapmaya çalışanlar olmasa,biz birbirimize yeteceğiz.

elçince'm
valla en güzeli bu heralde boşverdiiiiimmmm:):)

Eda'm
dostluğa tam gaz devam:)

hepinizi çok öpüyorum ve beni anladığınız için çok teşekkür ediyorum:)

berfin dedi ki...

hayperi'm
benim gibi sınırsızlık tutkunu biri nasıl şifreleyecek ki blogunu:) aslında kafamın rahatlayacağı kesin. ama şimdilik niyetim yok. evdekilere gelince onlar için yapacak bir şey yok gerçekten:)
ben kaç haftadır mersin planları yapıyorum ama herseferinde planlar suya düşüyor.inan bende çok özledim.en çok denizin kokusunu.gidince resimlerini göstereceğim sana söz.öpüldün.

berfin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kakaolusevgi dedi ki...

Canım çok sinirlendim ve üzüldüm,insanlar her gzüel yakalanan şeyi neden bozmak isterler,çünkü dünyada iyilik var olduğu sürece kötütlük de ille var olacak.hem kötülük olmasa iyilerin anlamı nasıl olacak.
EDA çok candan,içten,kalbi koskocaman sevgiyle dolu .Kimse karalayamaz bizim gözümüzde.
Sen de takma tatlım,terbiyesizliklerine ver.Moralini bozma ki,ekmeklerine yağ sürülmesin.
Öptüm canım.

renkler dedi ki...

İnsanlar ne diye uğraşırlar ki birbirleri ile... Hastalıktan konuya tam hakim olamadım ama sen bu kadar kızdıysan üzüldüm bu durumun başına gelmesine. Sonra aklım başında bir daha uğrayacağım canım.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ya güzelim ben çok anlayamadım ama, herkes kendi işine baksın. Sen takma bunları kafana. aaaaburası sıkıntılarımızı, sevinçlerimizi ve duygularımızı yansıttığımız özel paylaşım alanımız. Kim kiminle ne paylaşmak istiyorsa onu paylaşır ve bu da kimseyi ilgilendirmez. Bu tür şeyleri çok ciddiye alma canım. Herşeyin suyunu çıkarmaya meraklı insanlar var etrafta. Üzüldüğüne değmez. Öpüyorum seni..:)

berfin dedi ki...

kakolu'm artık takmıyorum dediğin gibi dimdik duruyorum ki ekmeklerine yağ sürülmesin.üzüldüm ama geçti:)artık eğlenme vakti.en kısa zamanda güzel güzel döncem sizlere.öpüldün tatlım.

berfin dedi ki...

renkeler'im aman sen iyi ol.çok kafaya takılacak birşey değilmiş zaman geçince daha iyi anladım.sen iyileş de aklın başında herzaman uğra.öpüyorum canım:)

berfin dedi ki...

fikrimin ince gülü gelişin ne mutlu etti beni:)evet bende alışacağım ve bu tür şeyleri çok dert etmemeyi öğreneceğim.herkes ne yapmak istiyorsa onu yapsın zaten benim istediğimde bu:)çıktım bile bu moddan.çok öpüyorum seni:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails