14 Kasım 2007 Çarşamba

"Yine Yeniden"

Ara uzun mu oldu yine, yok canım çok değil:) işte geldim burdayım. Size bir iyi birde kötü haberim var.Önce kötüden başlayayım. Burada bahsettiğim hercai menekşelerim vardı ya,0 hani binbir emekle ektiğim, onlar sizlere ömür. Çok üzüldüm içerledim ki alışkın olmadığım bir olay çiçek kaybetmek. Ama elimden de birşey gelmedi. Gözümün önünde kuruyup gittiler:( Neyse gelelim iyi habere yukarıda gördüğünüz yavrucuklar gidenlerin yerine geldi. Üzüldüm ama yılmadım. Gittim bir tane daha ekleyip dört tane hercai aldım. Bu kez toprağı daha yumuşak yaptım. Toprağın içine şu beyaz eşyalarn içinden çıkan köpüklerden ufaladım(toprağın hava alması için) Saksının deliklerini genişlettim ve kırmızı toprağa hazır toprak ekledim. Yani yaşamaları için başlangıçta elimden geleni yaptım. Gerisi şansımıza. Şans dileyin canlarım.

24 yorum:

Gamzeli dedi ki...

bende çok istiyorum ama ona bakmakta bir mesele çok dikkat istiyormuş öyle dediler, benim elimde de hemen ölürki o güzelim menekşeler , sen yılmamışsın bendemi yılmasam ne yapsam
Çok güzeller, nazar değsdireceğiz buradan :)Maşallah 41 kere tühh tühh

berfin dedi ki...

gamzelim çok dikkat isteyenler afrika menekşesi dediğimiz türleri.Evet onlar biraz zahmetli ama bunlar hercai.dışarda bahçelere parklara ekilenlerden. Hiç bakımı yok hatta çok sulanmak bile istemiyor toprağı kurudukça.ben saksıda almadığım için öncekiler öldü.Küçük torbalardaydı ve toprağa indirince gittiler.ama saksıda alırsan hiç problem olmaz.Bence al mutfak penceresinde harika duruyorlar.Maşallah için teşekkür arkadaşım:)

mesecina dedi ki...

Bol şans diliyorum sana. Benimde balkona konan uzun saksılardan var 4 tane. Çiçekler başarılı olmayınca soğan dikmiştim :)) o yeşil soğanlarıda patates salatasında kullanmıştım:) şimdi saksılar boş. Cam önleri çok dar, gözüm görmeyince de çiçek yetiştirmek istemiyorum doğrusu.

kakaolusevgi dedi ki...

Hayranım senin şu sabrına,süpersin,inşaallah bu çiçelerin daha iyi olacak.

berfin dedi ki...

mesecina tatlım bence soğanda süper fikir:)taze taze harika.bende nane ve maydanoz tohumu alcam bu kış onu ekecem büyük büyük saksılara:)soğan aklıma gelmemişti fikir verdin valla:)sağolasın.bak sende tohum serp o saksılara en azından taze maydanoz yersin:)bebişinede iyi gelir.Öpüldün.

berfin dedi ki...

kakaolum sağolasın canım yaa.valla bende çiçek konusundaki sabrıma şaşırıyorum:)çünkü başka hiç bir konuda bu sabrı gözteremiyorum:)iyi dileğin için sonsuz teşekkür:)daha iyisi sizlerin olsun:)öpüldün.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Berfincim, Çok hoş çiçekler bunlar.Bende çok severim çiçekleri. Ama bakması çok zor. Ölüncede çok üzülüyorum. Sen böyle istekli bakarsan çiçeklerine onlar çok daha iyi olurlar emin ol.

tılsım dedi ki...

Merhaba berfin.

Bir zamanlar bizim evde de vardı menekşeler. Menekşelerin en sevdiği yer güneş gören yerlerdir. İnan o zaman daha güzel ve daha canlı oluyorlar. Umarım yenileri eskilerinden daha güzel olur.

Kendine dikkat et.

renkler dedi ki...

Maşallah diyeyim de nazar değmesin:-) Çok güzeller. Annem de menekşeyi çok sever ve iyi bakar. Ama önemli bir nokta da yerini sevmesi değil mi? Ben bakamam diye korkuyor, almıyorum. Ama güzel yeşil bitkilerim var, iki de bonzai ağacım.

Mutluveumutlu dedi ki...

Canımmm maşallah çiçeklerine... Ben eminim ki bunlar annelerin bunca emeğini boşa çıkarmaycaklar.
Öpüyorum seni çok çok

Nihat Demirkol dedi ki...

çiçek tutkusu da başka bir şey herhalde... tutulan tam tutuluyor, tutkunu olmayan da (mesela ben) hiç ilgilenmiyor...

ama ne zamandır eve bir bitki ya da hayvan(kuş,balık gibi) alayım diyorum, ihmal ediyorum...

neyse... sevindim adınıza "yenileri" için... iyi günlerde koklayın!

Unknown dedi ki...

Şöyle bir arşivine baktım da ne güzel çiçek seven kadınlardansın bazı kadınlar çiçek sevmez ya şaşırırım ben çok..benim de iki menekşem ve yeşil yapraklı 3 çiçeğim var ...

Gamzeli dedi ki...

aaa tamam o zaman , isimlerinide bu arada öğrenmiş oldum sağol canım, güzel durmaz olurmu hiç, en kısa zamanda alıp bende bloguma koyayım bari :)

berfin dedi ki...

muhabbet çiçeği'm çiçekleri beğenmene sevindim ama çiçek bakması zor sözüne katılamıcam:)çünkü ben çok tembelim ama çiçek bakıyorum:)zor olsa ben nasıl yapayım? ama boşver kaybedince çok üzülüyorsan kalsın.sevmen bile yeter tatlım. inşallah daha iyi olurlar tek isteğim bu:)öpüldün

berfin dedi ki...

merhaba tılsım,Berfince'ye hoşgeldin
Evet menekşeler güneşi yani aydınlık yerleri seviyormuş.Bende aydınlık yere koydum bakalım.İnşallah diğerlerine benzemezde yaşarlar:)iyi dileklerin için çok teşekkürler:)
sende kendine dikkat et ve sık sık görüşelim.öpüldün.

berfin dedi ki...

renkler'im maşallah için teşekkür:)anneciğinede sevgiler tatlım.Evet her çiçek için geçerli yerini sevmesi.sevdirmek için elimizden geleni yapıyoruz.Yeşil bitkilerde çiçektir.Hem bakımı daha zor:)bence sen korkma hiç.Ayrıca bonzaileri çok merak ettim bir ara resimlerini bizimle paylaşsan çok mutlu olurum:)öpüldün.

berfin dedi ki...

mutlum valla bende öyle düşünüyorum ama bakalım:)zaten bunlarda olmazsa menekşeleri nufüsumdan çıkaracağım:)
bende seni öpüyorum canımın içi.

berfin dedi ki...

yel değirmenlerine karşı Berfince'ye hoşgeldin.İnan bende 2 sene önce çiçek görsem dönüp bakmazdım. ne olduysa birden oldu. bir iki derken şimdi birsürü çiçek bitki var evde. dediğin doğru tukunu oldunmu tam oluyorsun.ortası yok ya var ya yok:) Bence sende düşüncelerini hayata geçir bitki al yada balık. gerçekten iyi geliyor. iyi dileklerin için teşekkürler.Sık sık görüşmek üzere.

berfin dedi ki...

elçince ne güzel sende çiçek seversin:)belki sende çiçeklerini göstermek istersin:)valla bayılırım ben.evet bazı kadınlar sadece erkeklerden gelen buket halindeki çiçekleri çiçek diye biliyorlar ve sadece onları seviyorlar:)ama diyecek birşey yok herkesin zevki:)öpüldün tatlım

berfin dedi ki...

gamzelim bekliyorum hemen bloguna koyacaksın bak:)Hadi bakalım.öpüldün

denizanasi dedi ki...

benim evimde maalesef cicekli bitki yetişmiyor. ama sadece yesil yapraklı olanlar ise agaca dönüyor :)) anlamadım gitti.

berfin dedi ki...

DENİZ'İM sanırım problem evinin çok ışık alması yada almaması:)çok problem değil bende yeşil bitkilerimi ağaç yapmaya uğraşyorum bitki olarak duruyorlar.Sendekinin tam tersi yani:)

Adsız dedi ki...

ben küçükken bAbAmdA bAnA Almıştı sAnıRım doğumgünümde mi hAtıRlAmıyoRum AmA gözüm gibi bAkARdım böle belli sAAtleRde güneşe fAlAn çıkArıRdım konuşuR edeRdim :D bi gün ben yine menekşemi güneşe çıkARmAk için bAlkonA götüRüRken yeRe düşüRmüştüm sonrA zAten iflAh olmAmıştı ..
Annem küsmüş kızım bu demiştii
bende iyi ozmn bbende onA küstüm demiştim..

:)

berfin dedi ki...

ayşe'm
harika ya demek sende ona küstün:)o yaşta ona okadar emek harcaman harika bence. sen çok iyi çiçek bakarsın:)bence denemelisin:)öpüldün.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails