24 Mart 2010 Çarşamba

toplaşabilir misiniz başıma


arkadaşlar uzun zamandır kafamda biriktirdiğim soruları sormak zamanıdır bugün. eminim bu sorular cevapsız kalmayacaktır.
şimdi gelelim birinci soruya
1- bloglarda var olan izleyici bölümü ne için kurulmuştur?
buraya yazmasamda hergün düzenli olarak sizleri okurum hatta listemde olmayanlarınızıda. özellikle şu kampanya işine sardığımdan beri daha çok dikkatimi çekti. neden acaba insanlar sürekli izleyici biriktirmeye çalışıyor. bunu çok ciddi soruyorum. bunun bir karşılığı mı vardır benim bilmediğim. yoksa ben eksik mi kaldım. çünkü o butunu eklerken hiç birşey düşünmedim ben. düşünmem mi gerekiyordu? hatta hediyeler de ilk madde izleyicim olman gerekiyor diyor. sebep nedir?
2- yazı yazarken aklıma geldi şimdi. bu yazıları otomatik yayınlama menüsü var değil mi? çünkü bazı bloglarda okudum ben bunu. ben bilmiyorum acep nasıl yapılıyor. yoksa ben mi yanlış anladım öyle bir şey yok mu? yani ben yazıyı yazıp şu saatte yayınla desem oluyor mu?
3-bu resimleri büyük ekleyen arkadaşlara sorum. ben url den ekliyorum hatta html den ölçü değiştirmeye çalışıyorum ama yinede sizdekiler gibi büyük resimlerim olmuyor. reca etsem(rica değil dikkat) bana da söyleyebilir misiniz?
4- bloglarda artık neden hep ingilizce ağırlıklı yazılıyor. yani değişik kelimeler. eminim çoğumuz kullanıyoruzdur ama nedense bazı sitelerde okurken rahatsız edecek kadar çok. okuma kardeşim demeyin sakın bu çok basit olanı. ben kimseyi yargılamak için yazmıyorum bunları. çok ciddi merak ediyorum. bişeyler değişmiş ben eksik kalmışım hissi var. yani ben yazarken çok sıradan yazıyorum. gerçek gibi. bazen konuşur gibi. ama neyse ama sı kalsın. çok uzatmak istemiyorum. sadece merak ettiğim şeyleri yazdım.
bilmemek değil öğrenmemek ayıp demiş atalarımız. bir de ne demiş. bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. kusura bakmayın canlar kırk yıl köleniz olamicim ama kırk kere teşekkür ederim soru cevaplayanlara:)))
not: üst dudağımın tam ortasında bişeyler çıkıyor. sabah hiç birşey yoktu. şimdi nerden çıktı anlamadım. uçuk mu sivilce mi belli değil.. pıffff yaaaa.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Berfinc, hayatimdakidler@gmail.com adresine mailini atarsan,sana fotoğraf penceremden ceydanın attığı,fotoğrafları büyük gösterme ile ilgili maili forward edebilirim,bir de otomatik kayıt ile ilgili sorunu da cevaplarım.
Sevgiler

berfin dedi ki...

pınarım kurtarıcı gibi oldun canım:) ahh ne iyisin arkadaşım.hemen atıyorum mailimi.:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails