26 Ocak 2010 Salı

hastalık:((

hastalıklar bir yaşında da yakamızı bırakmayacak gibi. anlamıyorum bu çocuk sokakta büyüse bu kadar hasta olmaz..bir çaresini bulamadım. nedenini de. pazar akşamı yağız mamaya kalktığında ateşini fark ettim. hemen babasını kaldırdım. ateş düşürücüyle düştü ateşi. her saat başı kalkıp kontrol ettik. dün sabah anneme götürürken yine ateşliydi yine ateş düşürücü içirdik ve anneme teslim ettik. gündüz annemde bir göstereyim diye evin yanındaki sağlık ocağına götürmüş. kadın boğaz enfeksiyonu ve diş demiş. ben zaten iş yerinde içim içimi yiyordu. akşam üzeri annem iyi diyerek yağızı dayısına bırakıp ablamı doktora götürmüş. abimi aradığımda yağızın sıcak olduğunu ama anlamadığını söledi. bende hemen izin alıp koşarak eve gittim. gittim ki ne göreyim. çocuk resmen pancar gibi. hemen üstünü incelttim ve ateşini ölçtüm. derece 39 lara vardığında dedim heralde bu yanlış. çocuğu kaptığım gibi doktoruna götürdüm. ama elim ayağım tutmuyor. ateş düşürücü içirmeme rağmen ateş 38,8 di. hemen soydurduk eller ayaklar yüz yıkandı. bir fitil verildi. doktorumuz gördü hemen. oda boğaz enfeksiyonu dedi ama öksürükte var dedi. şurupla geçmez iğne verecem dedi. hemen iğne aldık onuda vurdurduk. allahtan yarım saat içinde ateş 37,1 e düştü. ama o arada yağızım durmadan ağladı. kucağımdan kimseye gitmedi.. çaresizlik ne demekmiş o anda daha iyi anladım. evladım kucağımda ateşler içinde yanarken elim kolum bağlı öyle seyrettim. bizimle birlikte 4 çocuk daha öyle soydurulup gezdirildi. salgınmıdır nedir anlamadım. eve geldiğimizde biraz uyudu yavrum. sonra yine kalktı.huzursuzdu çok. gece burnu tıkandı öksürdü ağladı yatmadı.tabi ki bizde. her üç saatte bir ateş düşürücü verdik doktor tavsiyesiyle. bir sefer dolven bir sefer calpol. ama ateş ölçmenin bir işkence olduğunu anladık digital ateş ölçerle. o yüzden kulaktan ölçer bir alet alacağım. eğer kullanan varsa tavsiyelerini beklerim..allah herkesin evladını esirgesin..

not:)artık beni kimse okumuyor mu nedir? hiç yorum yazan yok yahu içerliyorum dostlar:))

8 yorum:

gülcan dedi ki...

aynı şey yeğenim de de oldu ateşi 40 dan aşağıya düşüremedik en sonunda bronşit olmuş küçüğüm 12 tane iğne yedi ancak düzeldi
Acil şifalar diliyorum umarım tekrarlamaz

berfin dedi ki...

gülcen bizimkide iğne yiyor şimdi:((inşallah tekrarlamaz bizimde dileğimiz bu:(teşekkür ederim..

ümran dedi ki...

Çokk geçmiş olsun canım,ne kadar zerlerine düşersek o kadar nane oluyo bu çocuklar işte..Ela da 2 aydır 2. kez bronşit oldu.. BEn Ela yeni doğduğunda almıştım kulaktan ateş ölçeri..Markası weewell,çok ta memnunuz..Kulağın içine temas ettirip bi düğmeye basıyoruz ve sonuç ekranda..Doktorumuz kulaktan ateşölçerlerde eğer 38 çıkarsa,çocuğun ateşi var demektir demişti..Çok pratik..

Unknown dedi ki...

salgın sanırım benim oğluşta çarşambadan bu yana iğne oluyor 4 gün ateşi inmedi...geçmiş olsun canım..

berfin dedi ki...

sevgili limon
öncelikle seni görmek çok güzel.önerin için sağol arkadaşım bende braun ve weevell arasında kaldım en son braun aldım.inşallah menun kalırım.seni ve kuzunu öperim

berfin dedi ki...

elçinim
çok geçmiş olsun sizede .ya nedense ben yazğız hastalandımı tek o hastalanyormuş gibi bunalıma giriyorum.ona ne olduysa bana o olyor.deliriyorum sanırım:))) salgın konusuna bende inanıyorum.inşallah bu soğuklar ve salgınlar bir an önce biter.

NiLaY dedi ki...

blogunuzu ilk kez ziyaret ediyorum, çok geçmiş olsun.. benimde kızım var pazardan beri hasta dediğiniz gibi salgın olmalı. bu kış çok mu uzun sürdü ne :)

berfin dedi ki...

nilay hoşgeldin öncelikle bloguma umarım daha sık görüşürüz..evet bana nedense bu kış çok uzun geldi:(((senin yavrunada geçmiş olsun ve salgınsada hemen bitsin rica edcem:)ekledim seni:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails