30 Ağustos 2007 Perşembe

"ciğer sote -yeşil soğan salatası"

ciğer sote yada ciğer tantunide dediğimiz bu yemeğin hem yapılışı kolay hemde lezzeti harika..yanına yapacağınız taze soğanlı salata da lezzetine lezzet katacaktır.


MALZEMELER
(2 kişilik)
300 gr ciğer
2 adet küçük boy soğan
bir diş sarımsak
2 domates
bir tatlı kaçığı salça
bir fincan sıvı yağ(kahve fincanı)
tuz,karabiber,kimyon,pul biber
isteğe göre maydanoz


YAPILIŞI
ciğeri rondodan geçirip kıyalım..kıyılan ciğeri tencereye alıp su ekleyelim ve haşlayalım.rengi değişen ve yumuşayan ciğerin fazla suyunu dökelim..suyunu çeken ciğere bir kahve fincanı sıvı yağı ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim.soğanlar yumuşayınca bir tatlı kaşığı salçayı(domates ya da biber salçası)ekleyelim..5 dk kavurduktan sonra rendelediğimiz domatesi ekleyelim..baharatlarıda ekledikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte bir 10 dk daha pişirelim ve ocağımızın altını kapatalım..dilerseniz servis sırasında üzerine kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz..afiyet olsun.



SALATA

malzemeler:
3 adet taze soğan
2 adet domates
1 adet salatalık
tuz,sumak,pul biber,kuru nane
zeytinyağı
nar ekşisi

yapılışı:
taze soğanlar küçük küçük doğranır.tuz,sumak ve pul biber eklenip el ile ezilir.soğana soyulup küçük küçük doğranmış domates ve salatalık eklenir.kuru nane ve zeytinyağı eklenir.damak zevkine göre nar ekşisi ilave edilip servise sunulur.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails