Malzemeler :
1 kg yufka(5 yaprak)
1 su bardağı süt+yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
peynir(ben kaşar ve beyaz teneke peyniri kullandım)
Yapılışı:
Böreğinizi yapacağınız tepsiyi svı yağ ile yağlayın..(ben dikdörtgen borcamımı kullanıyorum bu böreği yaparken)bir tüm yufkayı yanlardan sarkacak şekilde tepsiye yayın..diğer taraftan kaseye su ve süt karışımını,sıvı yağı ve bir yumurtayı ekleyin..çatalla iyice karışıtırın..bu karışımdan tepsiye serdiğiniz yufkanın üzerine yufkayı ıslatacak kadar kaşık yardımıyla dökün.üzerine elinizle ufak parçalara ayırıdğınız bir yufkayı serin ..ve yeniden sosla ıslatın..bu şekilde bir kat yufka bir kat sos yaparak devam edin..orta katına geldiğinde yani yaklaşık bir buçuk yufkayı kullandığınızda ortaya bolca peynir serpin ve kalan yufka parçalarınıda üstüne sermeye devam edin..en üste geldiğinizde tüm olarak ayırdığınız yufkayı serin ve yanlardaki fazlalıkları da yufkanın üstüne kapatın..keskin bir bıçakla dilimlere ayırın ve eğer sosunuz kaldıysa yufkanın üzerine dökün...sosun çok olduğunu düşünebilirsiniz ama değil arkadaşlar..resimdeki fırına verilmeden önceki hali .....buzdolabında en az 1 saat beklettiğiniz böreği 250 derecede ısıttığınız fırına koyun..üzeri kızardıktan sonra fırının derecesini 150 dereceye getirin ki içinde iyice pişsin..150 dereceye getirikten sonra 15 dakika pişirseniz yeter..afiyet olsun
Böreğinizi yapacağınız tepsiyi svı yağ ile yağlayın..(ben dikdörtgen borcamımı kullanıyorum bu böreği yaparken)bir tüm yufkayı yanlardan sarkacak şekilde tepsiye yayın..diğer taraftan kaseye su ve süt karışımını,sıvı yağı ve bir yumurtayı ekleyin..çatalla iyice karışıtırın..bu karışımdan tepsiye serdiğiniz yufkanın üzerine yufkayı ıslatacak kadar kaşık yardımıyla dökün.üzerine elinizle ufak parçalara ayırıdğınız bir yufkayı serin ..ve yeniden sosla ıslatın..bu şekilde bir kat yufka bir kat sos yaparak devam edin..orta katına geldiğinde yani yaklaşık bir buçuk yufkayı kullandığınızda ortaya bolca peynir serpin ve kalan yufka parçalarınıda üstüne sermeye devam edin..en üste geldiğinizde tüm olarak ayırdığınız yufkayı serin ve yanlardaki fazlalıkları da yufkanın üstüne kapatın..keskin bir bıçakla dilimlere ayırın ve eğer sosunuz kaldıysa yufkanın üzerine dökün...sosun çok olduğunu düşünebilirsiniz ama değil arkadaşlar..resimdeki fırına verilmeden önceki hali .....buzdolabında en az 1 saat beklettiğiniz böreği 250 derecede ısıttığınız fırına koyun..üzeri kızardıktan sonra fırının derecesini 150 dereceye getirin ki içinde iyice pişsin..150 dereceye getirikten sonra 15 dakika pişirseniz yeter..afiyet olsun
6 yorum:
Merhaba Berfin :) Ellerine sağlık, börek çok güzel görünüyor. Yapımıda gerçekten kolaymış.
Sevgiler...
canım benim ne kadar hızlısın öyle:)))beğendiğine sevindim..yolun düşerse beklerim canım yaparım sana..birlikte yeriz...öpüldün...
Ellerine sağlık canım. Tadı da görüntüsü kadar nefistir mutlaka.
Bu arada, küpeli çiçeği yeni yerine alıştı mı?
Geziniz bir harika geçmiş. Toroslar'ın havası hiçbir yerde yok. Evlendiğimizden itibaren ilk 1 yıl orada kaldık. Çoook güzel anılarım var oralarda :) Fotoğraflara baktıkça daha çok hissettim özlediğimi :))
sanemcim teşekkür ederim..küpeli çiçeğini alıştırmaya çalışıyorum:))) şansından havalar serinledi buradada..bu arada buralarda kalmışsın..tekirde mi kaldın? yoksa mersin civarımı?öpüldün..
Antalya-Akseki canım. Ben de öpüyorum.
:))) yakınmışız ayrıca bizim buralardan geçtiğin içinde hemşehri sayılırız:)))
Yorum Gönder