4 Eylül 2007 Salı

"ali nazik"


dün eve gittim yine yemek telaşı aslında aklımda güzel sosisli makarna yapmak vardı..ee insan makarna canavarı olunca aklına ilk makarna gelir..ama bizim bey makarnayı çok sevmez ama yer:))erkuş beye taze fasülye bile yedirmiş adamım daha ne olsun:))bu arada erkan ağzına yeşil fasülye koymazmış..ilk söylediğimde fasülye yemez diyen annesi, erkuşumdan yoo yiyorum artık cümlesini duyunca çok bozuldu ama yapacak birşey yok..yeşil fasülye çok lezzetli ve yararlı olduğu için yedirdim sadece..bu cümleden kaynana- gelin düşmanlığı sezmeyesiniz sakın:)))neyse kardeşim ben ne kadar konu dağıtmayı seviyorum yahu..ali nazikten kaynanaya gelebilen nadir insanlardan biriyim yani..damarlarında makarna yeme isteği dolaşan berfin dolabı açınca,çekmecede unuttuğu patlıcanları görür ve ışık yanar..ali nazik kişisinin yemeği yapılacaktır..çünkü erkuşumun hiç denemediği bir lezzettir...eee tamam tarife geçiyorum..anneciğimin ali naziği aşağıdaki tarifteki gibi..ama yanlış birşey yapıyorsak yani yemeğin adı bu değilse yada yaptığımız yemeğin ali nazikle alakası yoksa lütfen yazın bana:)))

MALZEMELER
2 kişilik
4 adet orta boy patlıcan
400 gr kuşbaşı et
1 adet küçük boy yoğurt(herhangi bir marka olabilir)
2 diş sarımsak
sıvı yağ, pul biber, karabiber(isteğe göre kimyon)


YAPILIŞI
patlıcanlara bir iki çatal batırıp tuzlayarak folyo kağıda sarın.ısıtılmış fırına koyun.diğer yandan kuşbaşı eti üzerine su ekleyerek haşlayın..fazla suyunu döküp sıvı yağ ekleyerek yumuşamış etleri kızartın..yumuşamış ve soğuttuğunuz patlıcanların kabuklarını soyun..metal bir tabakta sarımsak tuz ve kimyon ile ezin..ezilmiş patlcanlara yoğurdu ekleyin..patlıcanları servis tabağının ortasına alın...patlıcanların orta kısmına etleri yerleştirin..tavada kızdırdığınız yağa pulbiber ve az karabiber ekleyip,yemeğinizin üzerine dökün..afiyet olsun..

2 yorum:

k.i.s.d. dedi ki...

patlıcanları kaç derece ısınmış fırında közleyeceğiz?

ve bu yemeği hazırlamak ne kadar sürenizi alıyor?

Akşama patlıcan pişireceğim de bari değişik bir şey olsun :) Güzele benziyor tarifiniz.

Teşekkürler.

berfin dedi ki...

canım,ben çabuk olsun diye 200 derecede pişirdim..ve çok fazla zamanını almıyor...çok zahmetlide değil..bence denemediysen dene..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails