19 Eylül 2007 Çarşamba

"Şark Odası"

Geçen pazar erkuş'umun ablası yani birtanecik görümcemin çeyizi gitti.Bayramın 2. günü düğünümüz var.o yüzden hazırlıklar daha bir hız kazandı. cumartesi akşamı annemin iftar yemeğine davetliydik.anneciğim yine mangalın başına geçmişti.bizlere kebap ve tavuk hazırlamıştı.çatlayana kadar yedik yine:)akşam tam yola çıkacağımız zaman elektrikler kesilince hadi burda kalalım dedik.pazar sabahı ailece kahvaltı yaptık.annemin keyfine diyecek yoktu.sabah erkuş berbere gidince bizde komşumuza sabah kahvesine gittik.öğleden sonrada hep birlikte görümcemin evine yol aldık.zaten eşyalar gelmiş salon,mutfak yerleştirilmişti.erkek tarafından da yardım etmişler.biz gittiğimizde herkes gitmişti.bizde yavaş yavaş şark odasını düzenledik. tam düzenlenmiş hali bu değil ama ben dayanamadım ve hemen resmini çektim. görümcem ben evimde şark odası istiyorum deyince kayınvalidesi bir yandan annesi bir yanadan sandıklarda ne var ne yok ortaya dökmüşler.havanlar,kahve değirmeni,anneanneden radyo,bakır tabaklar ve sini,çullar,yolluklar,sandıklar açılmış dökülmüş anlayacağınız.minderler hazır yapılıyormuş.aşağıdaki vitrin de antika meraklısı bir arkadaşlarının hediyesiymiş.çok yakıştı.tabi üstündeki objeleri tek tek çekemedim.bir dahaki sefere onlarıda çekerim.radyonun üstünde duran gaz lambalarının birini erkuşla yürüttük:))
kayınvalidem bizede onlardan verdiğini hatırlıyormuş.hayır vermedin deyince görümcem gözün kaldı kesin birşey olur al götür dedi:))) bende de yüzsüzlük diz boyu olunca gelin evi falan demedim aldım:))ya böyle gelin düşman başına kardeş:)) ne yapayım eskiye çok meraklıyım.kullanılmış,yıllık eşyaları çok seviyorum.birgün benim evdekileride sunarım sizlere.bu arada kayınvalidem bana kahve değirmeni verdi:)görümcem istemiş aslında odaya koymak için ama onun kayınvalidesi verince değirmen bana kalmış:)kısa günün karı bir gaz lambası ve kahve değirmeni anlayacağınız.ama oda okadar güzel olduki. daha köşeye soba kuracaklar odun sobası.evleride bize çok yakın.aramız 5 dakika.olay böyle olunca bu kış onlardayız demektir:))görümcem evlendi yine bizden kurtulamadı.lafın kısası evi çok güzel oldu.inşallah içinde mutlu mesut yaşarlar.bir yastıkta kocarlar.darısı bekarlarımızın başına.

4 yorum:

Mutluveumutlu dedi ki...

Berfincim, ne güzel bir haftasonu geçirmişsiniz.
görümcenide tebrik ediyorum. Allah hayırlı geçimler versin. Şark odası fikride süper inanki, ne güzel kahve keyfi yaparsınız o odada :)
Sende lambanı ve kahve değirmenini güle güle kullan canım :)

berfin dedi ki...

mutlu'm iyi dilkerlin için çok teşekkür ederim.sende gel birlikte yapalım o keyfi tatlım:)bak kahvenin yanında lokumda ikram ederim sana:)öpüldün

Asortik Krep dedi ki...

Evdeki eskilerin resimleri lütfen..Söylemekle olmaz :)

berfin dedi ki...

Asortik'im evdeki eskilerin resimleri en kısa zamanda geliyor hiç merak etme:)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails