13 Eylül 2007 Perşembe

"Bir Sorum Var"


Canlarım, çalıştığım işyerinin bahçesinde iki adet ağaç var..şu yukarıda gördüğünüz ağaçlar..bunların adını öğrenmek istiyorum belki aranızda botanikçi falan vardır:))) başlıkta yazıdğım sorum bu işte yukarıda gördüğünüz ağacın ismini bilen varmı?ciddiyim ya..çok merak ediyorum..sonbaharda çiçek açmaya başlıyorlar..bu aralar tepeleri çiçek dolu ve okadar güzellerki..odamın penceresinden de görünüyorlar..resimde çok net değiller biliyorum ama ne yaparsın..üst taraftakiler çiçekleri..mor renkli ve kocamanlar salkım halinde..geçen gün aşağılarda bir iki salkım çiçek buldum...hemen koşup topladım gizli gizli:)))bizim bahçedeki çiçeklere dokunmak yasak.. patronumuzun çocukları gibidir onlar..ama biraz geç kalınca havada kararmış olunca aşağıdaki çiçeklerden bir buket yaptım erkuş beye..aşağıdaki yaptığım buket:)))












hem yakındanda görmüş olursunuz..çok hafif bir kokusu var..ama çok dayanıksızlar..eve götürüp suya koydum bir gün sonra buruştu..bu güzellikten eser kalmadı..ama yinede adını çok merak ediyorum..yabani sümbül olabilirmi acaba:)))çiçekleri sümbülü andırıyor..aslında minyatür türü olsa evlerimizde yetiştirsek ne hoş olur değil mi?mor mor..çok şık olur..neyse yapacak birşey yok...sadece bu güzelliği paylamak istedim...umarım beğenirsiniz..

9 yorum:

Sanem dedi ki...

Ben de merak ettim şimdi bak. Ama benim için çok uzak bir soru Berfin'cim. Bitkilerin dilinden anlayan biri daha iyi bilir bunu. Kime sorsak ki?

berfin dedi ki...

canım valla bu banada çok uzak kaldı:))bilen biri olursa bize cevap verir heralde..bekleyelim arkadaşım:))

ayçobanı dedi ki...

Berfin merhaba,

Biraz inceledim fotografi. Akdeniz iklimi bitkileri ile ilgili maalesef cok bilgili degilim. Bu agac ya da agaccigin dikenleri var mi? bana akasya ya da pseudo(yalanci)akasya olabilir gibi geldi ama botanik konusunda berbatimdir ben. Iyisi mi, Cukurova Üni. Peyzajdan hocalara bir maille sor sen. Latince adini türkce adini hepsini söylerler sana.

Sevgiler

ayçobanı dedi ki...

Bir de dikkat edersen cok narin yapida. Bu yapidaki bitkileri vazolarda yasatmak hemen hemen imkansiz. Kesme cicek yapisinda degiller. Dalinda güzel cinsdenler yani :)

berfin dedi ki...

ayça hoşgeldin berfince'ye

berfin dedi ki...

ayça haklısın,hiç dayanıklı değil ağacında süperler ama..ağaçcık değil sadece onu söylyebilirim..dikel
de değil..kocaman ağaç.ceviz ağacı gibi boyuna ve enine geniş tatlım..bilmemen problem değil.tanışmamıza vesile oldu ya o bile yeter..
sanırım ikimizde aynı tarihlerde başlamışız.yanılyormuyum:))

ayçobanı dedi ki...

Evde koca koca botanik kitaplarimiz var fakat u sira biraz fazla yogunum. Taktim kafaya ben simdi, bu bitkiyi tanimlamam lazim!! Kitaplari kurcalamam lazim, Schatz gelince ona da sorarim. Olmadi hocalardan birine sorucam Üni.deki!! Merak ettim :) Agustos'dan beri yazmaya calisiyorum. Umarim keyifli bir blog olmasini basarabilirim. Sana da bol sans diliyorum...

berfin dedi ki...

sanada bol şans tatlım.yoğunluğun gidince bir bakarsın..sende benim gibi takıntılısın anlaşılan:)))sık sık görüşelim tatlım

Asortik Krep dedi ki...

Bir sene olacak nerdeyse ama jakaranda senin ağacın adı..Nette bir bak istersen :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails