21 Eylül 2007 Cuma

"İftar Yemeği"

Ramazan denince kalabalık sofralar,eğlenceler, sahur vakitleri gelir aklımıza. Ama son iki senedir oruç tutamamanın verdiği rahatsızlık var üzerimde. Erkuş'umda tutmuyor.Öyle oluncada ramazan bizim evimizde çok hissedilmiyor. Geçen haftasonu annemlerde kaldığımızda anneme dedimki anne ben kendimi iyi hissetmiyorum,bu sene o ramazanın güzelliğini yaşayamadım ne yapsam?annemde iftar yemeğini önerdi.valla benimde çok hoşuma gitti.bir haftadır onun heycanını yaşıyorum. aman bir hastalık bir aksilik olmasın diye dua ediyorum. Annemi,ablamı,kuzenim ve bursa'dan yeni aramıza katılan kız arkadaşını, komşumuz annemin kardeşi gibi gördüğü teyzemizi ve onun oğlunu davet ettim. yarın bizde iftar yemeği var sizlerde buyrun:))başımın üstünde yeriniz var. Olay böyla olunca bir haftadır hergün evin bir odası elden geçiriliyor. Menü hergün değişiyor. Ama işlerin çoğu bitti.Bugün de salonu elden geçirip masayı hazırladım mı olay bitiyor. Yarın işten yine 6 gibi çıkacağım için annemden erken gelmesini rica edecem. gerçi ben ona pek iş bırakmıcam ama yinede erken gelmesi iyi olur. Menüye gelince aklımda şu anda olanlar lebeniye çorbası, tavuk sote, mantı(salı günü hazırlayıp dondurucuya attım),içli köfte (annem yapıp getirecek),salata,pilav ve ilk kez deneyeceğimiz güllaç. Biraz araştırdım tariflere baktım. Dün güllacı ve fındığı aldım. Aklımda fındıklı güllaç yapmak var ama tam emin değilim. yalnız sormak istediğim bir şey var bileniniz beni aydınlatırsa sevinirim. Güllacı bugün akşam yapıp dolapta bekletsem tadı bozulur mu? valla acil cevap bekliyorum arkadaşlar. şimdilik sözlerle idare edin resimler cumartesiden sonra. Unutmadan akşamdan kuru vişne ısladım:))) vişne suyu yapılacak birde. Öpüldünüz.

4 yorum:

kakaolusevgi dedi ki...

CANIM ZANNEDİYORUM,AYNI ANDA AYNI TELAŞELERDEYMİŞİZ.BEN DE DÜN AKŞAM GECE SONUNA KADAR KOŞTURDUM AMA DEĞİYOR,MİSAFİRLERLE OLMAININ MUTLULUĞUNA.İFTAR YEMEĞİ SÜPER FİKİR GERÇEKTEN,SEVDİKLERİNLE OLMAK GİBİSİ VAR MI?
NASIL GEÇTİ?
BURSA'DAN HEMŞEHRİM,ARKADAŞIN OLMUŞ,ÖLE Mİ?NE GZÜEL?
SELAMLAR.

Asortik Krep dedi ki...

Yetişemedim ama buzdolabında bekleyince daha da güzel olur güllaç :)

berfin dedi ki...

kakaolum yorumlarınıza geç cevap veriyorum ama kusuruma bakmayın.cumartesiydi iftar yemeğimiz gayet güzel geçti ben yine çok stress yaptım ama şansımızdan herşey yolundaydı.evet hemşehrin kısmet olursa gelinimiz olacak.ama pek arkadaş olduğumuz söylenemez:)senle daha çok arkadaşız.öptüm canım.

berfin dedi ki...

asortik'im canım evet geç değil çok geç oldu:)))canımın içi çok cevap gelmeyince bende eli mahkum yaptım koydum dolaba.fena değildi.ama ilk kez güllaç tadan bir topluluk olarak çok memnun kalmadık:))cumartesi tüm apartman güllaç yedi:)))sağol canım yardımın için.öpüldün

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails