24 Eylül 2007 Pazartesi

"İftar Yemeğinde Buluştuk"


Cumartesi iftar yemeğinde ailemiz ve sevdiklerimizle biraradaydık. Her nekadar bireysel yaşam,sukunet desemde bu kalabalık sofra evdeki cümbüş beni mutlu etti. Fotoğraflama işini erkuşa teslim ettim ama beni hayal kırıklığına uğrattı.yeni makina ile çekmiş ,bizim kuzen de silmiş resimleri. Ama ben işimi garantiye almıştım sizin için fırında mantarlı tavuk, güllaç ve vişne şurubunu çekmiştim. Aslında dahada fazlası olurdu ama işten 6,00 gibi çıkınca koştur koştur eve yetiş, çorbayı ve tavuğu hazırla hiç vaktim olmadı... hatta çorbayı ikram ettikten sonra mola verdik ancak 10-15 dk sonra ana yemeklere geçebildik:)) allahtan yabancı yoktu. iftar menüsüne gelince:
Lebeniye çorbası
Fırında mantarlı tavuk
İçli köfte
Mantı
Mevsim salatası
Sakızlı güllaç
Baklava
Vişne şurubu

Güllacı ilk kez deneyen bir topluluk olarak çok sevdiğimiz söylenemez:)) hani çok damak tadımıza uygun değildi. ama yinede yaptığıma pişman olmadım çünkü denemiş olduk.Komşularıma da ikram ettim. vişne şurubunu ilk kez yapmama rağmen çok beğenildi. Ben çok hoşlandım kendisinden artık sık sık yapılacak. Ama ben herşeyi yine göz kararı daha doğrusu uydurmasyon yaptım:))) mesela fırında tavuğu yaparken, haşlanmış tavukları borcama dizdim,üzerine soğan,samısak ,yeşil biber,kırmızı biber,mantar,domates doğradım bolca.üzerine tavuk suyuyla sulandırdığım salçayı döktüm ve folyolayıp fırına verdim. çıkarmadan önce kaşar rendeledim oldu bitti. aşağıda birkaç fotoğraf bulacaksınız ama daha iyileri olacak bundan sonra arkadaşlar:)) ayrıca artık yemek yaparken not defteri tutacam.darısı bir dahiki ramazana sevdiklerimizle birlikte..

9 yorum:

Mutluveumutlu dedi ki...

Ellerine sağlık Berfin'cim, herşey mükemmel görünüyor. İnsanın sevdiklerine iftar daveti vermesi çok zevkli oluyor değil mi ? Ayrıca vişne şurubunun sunumuna bayıldım.
İyi haftalar canım, öpüyorum çok

Sanem dedi ki...

Berfin'cim, sobeledim seni. Ebesiiin :))

berfin dedi ki...

mutlu'm teşekkür ederim:)))evet çok zevkli bir iş gerçekten..vitrinde duran şaraplığım ve viski bardaklarım:)))beğenmene sevindim:))öpüldün

berfin dedi ki...

ebelik olmasa buralarda göremeyeceğiz seni sanem'im:))en kısa zamanda hazırlayacağım tatlım..öpüldün

kakaolusevgi dedi ki...

TATLIM ELLERİNE SAĞLIK,MANTAR BİR HARİKA GÖZÜKÜYOR.GÜLLACI DA ÖNCEDEN SEVMEZDİM NEDENSE AMA ŞİMDİ SEVİYORUM.FINDIKLISINI HİÇ EYMEDİM AMA LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR.FINDIKLI BAKLAVA YEDİN Mİ HİÇ?BEN ONA DA BAYILMIŞTIM.

Asortik Krep dedi ki...

Güllaç, biraz tiril tiril olmalı..Yani çok kalın olmayacak ve etrafında süt olacak..Hatta diyelimki buzdolabında beklettin ya..Çıkardığında etrafındaki sütten kaşıkla üstüne döküp biraz nemlendireceksin..
Ben ilk seferinde yaptığımda çok güzel olmuştu..Sonra bir türlü o tadı yakalayamadım.Buradaki pastahanelere göre de hala benim yaptığım daha güzel ama bu aralar hiç zamanım yok yapmaya :(

Asortik Krep dedi ki...

Şimdi verdiğin tarife baktım da..Senin yaptığın sakızlı güllaç..Yani geleneksel olanı değil..Sanırım yine de seninki biraz kalın olmuş.Bir daha daha ince olmasına dikkat edersen sanırım iyi olacak :)

hayalperisi dedi ki...

ellerine saglik bence harika gözüküyor ama ben ne yerim ne yaparim güllaci

ve bende evde yapiyorum cilek ve visne surubunu hem dogal oluyor hem insanin icine siniyor

berfin dedi ki...

kakaolu'm teşekkür ederim arkadaşım.mantarlı tavuk göründüğü gibi tadıda güzeldi. ama güllaç için aynı şeyi söyleyemem:)fındıklı baklavayı denemedim hiç ama öneriyorsan rastladığım ilk yerde tadına bakarım:))

asortik'im haklısın güllaç çok kalındı ve belkide sütüde azdı.bir daha ki sefere yaparmıyım bilmiyorum:)))ama yaparsam senin tavsiyelerine uyacağım tatlım.püf noktaları için sağolasın:))

hayal perisi berfince'ye hoşgeldin.bende senin gibiydim güllaç hakkında, bir yapalım dedik beceremedik işte:))) ama vişne şurubuna bayıldım.bundan sonra devam ama çilek denemedim hiç:)) bu arada sayfanı ziyaret etmek istedim ama sanırım davetsiz misafir yasak:)))daha sık görüşmek isterim.

canım aradaşlarım öpüyorum sizleri..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails