13 Eylül 2007 Perşembe

"Patatesli Tavuk-Sütlaç"


Dün işten eve dönerken aklımdaki tek şey duş alıp yayıla yayıla yaprak dökümünü izlemekti..tabi ben ne zaman plan yapsam onu gerçekleştiremem..erkuş bey eve geç geleceğini bildirince bende evde hala tek başıma olmaktan korkunca yayılma fikri yalan oldu..evet arkadaşlar hala korkuyorum:)))) ama birşeylerle uğraşmaya başlayınca öyle çok panik olmuyorum..o yüzden kendi kendime dedimki kızım berfin mutfağa geç bulaşık yemekti derken korkmaya vakit bulamazsın:))) aynen de öyle yaptım...ilk iş dolabı açmak oldu..baktım öyle ahım şahım bir yemek yapacak halim yok..malzemede yok:))) dedim uydurma birşeyler yapalım..dondurucudaki tavuğu çıkardım...baktım ki dün açtığım süt hala içilmemiş onuda çıkardım..bir yemek,bir tatlı..ee daha ne olsun...hafif ve basit yemek yapmak isteyenler için uygun bir yemek..hasta yemeği gibi göründüğüne bakmayın siz, tadı gayet iyi..siz dilerseniz salça ile renklendirebilirsiniz..patatesli tavuk,en uygun isim bu..ancak bu kadar uydurabildim:)) bu arada ramazan ayında yemek tarifi versek mi daha iyi olur vermesek mi? fikirlerinizi beklerim..mutfağa geçiyoruz..önlükler takılsın:))

PATATESLİ TAVUK

Malzemeler(2 kişilik)
tavuk
3 orta boy patates
2 adet eşil biber
2 küçük boy kuru soğan
3 diş sarımsak
karabiber

Yapılışı:
tavuğunuzu üstünü 3 parmak geçecek kadar suda haşlayın..eti yumuşamaya başlayınca patatesleriniz elma dilim şeklinde doğrayıp içine atın..soğanları kalın halkalar şeklinde doğrayıp ilave edin..biber ve sarmısaklarıda ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin..piştikten sonra tuz ve karabiberini ekleyip servis edin..afiyet olsun..

SÜTLAÇ
(4 kase)

Malzemeler:
3,5 su bardğı süt
yarı kahve fincanı pirinç
4/3 su bardağı şeker
vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
süslemek için ceviz ,tarçın

Yapılışı:
sütü şekerle birilikte kaynatın.şekeri isteğinize göre azaltıp fazlalaştırabilirsiniz.diğer taraftan ayrı bir tencerede pirinci haşlayın.pirinç iyice açılıp yumuşayınca şekerli süte ekleyip kaynatmaya devam edin.2 yemek kaşığı tepeleme nişastayı 4/3 su bardağı su ile inceltip, sürekli karıştırarak süte ilave edin. sürekli karıştırarak üzerinde kabarcıklar oluşana kadar kaynatın.altını kapattıktan sonra bir paket vanilyayı ekleyin.kaselere boşalttıktan sonra üzerini tarçın ve ceviz ile süsleyin.afiyet olsun.

8 yorum:

Tijen dedi ki...

Sevgili Berfin,
Mutfakta Zen'i de linklerine eklediğin için çok teşekkür ederim. Ben de seni ekledim. Siten güzel dostluklara vesile olsun. Bol şans.

berfin dedi ki...

tijen,seni burda görmek heyecen verici.hayranlıkla izlediğim sayfaların sahipleri şu anda benimle..güzel dileklerin için teşekkür ederim..

kakaolusevgi dedi ki...

CANIM MERHABA,ELLERİNE SAĞLIK.BENCE YEMEK TARİFİ VERMEN DE HİÇ SORUN YOK.ÇÜNKÜ ZATEN HERKES GÜNDÜZDEN İTİBAREN YEMEKLE UĞRAŞIYOR.HATTA İFTAR İÇİN ALTERNATİF OLUR NE GZÜEL.
BEN DE YAPRAK DÖKÜMÜNÜ İZLİYORUM,İZLEDİĞİM 2 DİZİDEN ZETAN SADECE BİRİ.BAYILRIYORUM.EVDE YALNIZ OLUNCA KORKMUYORUM İLK SENE Kİ GİBİ AMA ZAMAN ZAMAN BEN DE SENİN GİBİ TIRSIYORUM.UĞRAŞAK ŞEYLER BULUYORUM,UNUTMAYA ÇALIŞIYORUM.İYİŞ Kİ BLOGLARIMIZ VAR :))
SEVGİLERİMLE CANIM.

berfin dedi ki...

kakaolum hoşgeldin canım..yemek konusundaki fikirlerinde haklısın aslında alternatif olayında..ozaman daha çok çalışmam gerek sizler için:)))bende yaprak dökümüne bayılyorum..ama merak ettim 2. dizi hangisi?:)))sevgilerle canım

kakaolusevgi dedi ki...

HOŞBULDUK CANIM.YEMEKLERİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUMMMM.
HER BAYAN HOŞ KARŞILAMIYOR,AMA KURTLAR VADİSİNİ TEK GEÇERİM.4 SENEDİR HİÇ BIRAKMADIM.HERKESİN VURDULU KIRDILI,SİLAHLI DEMESİNE RAĞMEN,ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİĞİM BİR DİZİ.BİR YERDEN NE ALMAK İSTERSEN,ONU ALIRSIN,ONU GÖRÜRSÜN.
BU ARADA EĞER KABUL EDERSEN CANIM,SENİ SOBELEDİM,GEL BLOGUMA BAK :))
CEVAPLARINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.SEVGİLERİMLEEEE.

Sanem dedi ki...

Berfin'cim, sobeledim seni. :))Bloğuma bak istersen. Öpüyorum canım.

berfin dedi ki...

sanem ve kakaolum içimimi okudunuz kızlar..şu sobeleme işi ne hoş ben oralara ne zaman varacam diye geçirdim içimden sizlerde gezerken kızlar..teşekkürler ve öpüldünüz..
kakaolum sen kimsenin lafına bakma.. BİR YERDEN NE ALMAK İSTERSEN,ONU ALIRSIN,ONU GÖRÜRSÜN.bence en güzel cevabı vermişsin..

Adsız dedi ki...

Merhaba Berfin, canım sütlaç çekti. Ne yapacapım ben :)

sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails